DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Norris: A kemény munka lassan kifizetődik

A pole-tól ugyan viszonylag sok választotta el Lando Norrist Japánban, a brit mégis elégedett harmadik helyével, a futamon egyértelműen a dobogó a célja a McLaren britjének.

A tavalyi dupla top hármas eredményt nem tudta ugyan megismételni a McLaren a Japán Nagydíj időmérőjén, Lando Norris azonban idén is odafért a harmadik pozícióba. Az első jól sikerült Q3-as körével csupán megszorongatni tudta a Red Bullokat, végül be kellett érnie a bikások mögötti rajtkockával, szűk három tizedmásodperccel lemaradva a leggyorsabb Max Verstappentől.

„Izgalmas volt, nem sok lehetőséget kapsz arra, hogy a Red Bullokkal versenyezz a pole-pozícióért. Jó autónk volt ma, tudtam harcolni vele és erős köröket menni, különösen a Q3-ban. Nagyon boldog vagyok a mai teljesítményemmel. Csapatként is szép eredmény ez nekünk. Tavaly is jól mentünk itt, valamint az előző futamon is jól szerepeltünk, úgyhogy örülök, hogy még mindig itt tudunk lenni az elejében” – nyilatkozta a kvalifikáció után Norris.



A 2023-as szezonban a suzukai hétvége volt az egyik legerősebbje a wokingi alakulatnak: akkor az időmérős remeklés után a futamon is dupla dobogót ünnepelhettek a papaya gárda pilótái. Norris idén is abban bízik, hogy trófeával távozhat Japánból.

„Természetesen a dobogó a cél holnap. Egész hétvégén jónak érződött az autó, próbáltunk felzárkózni a Red Bullokhoz. Nagyon keményen dolgozunk és ez a munka lassacskán kifizetődik. Jó kezdése ez a hétvégének, de holnap jön az igazi feladat” – zárta értékelését a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: