Megtámadták a szegedi Fidesz-irodát

2024.04.06. 21:45
Ismeretlen tettesek betörték a szegedi Fidesz-iroda ablakát szombat reggelre – számolt be a hírről a Délmagyar.

A kormánypárt Victor Hugo utcai irodájának ablakát szándékosan törhették be, ugyanis pont a Fidesz feliratú üveg tört be. A megyei lap tájékoztatása szerint a helyszínen rendőrök helyszíneltek, az ügyben pedig vizsgálat indult.

A Fidesz szegedi irodáját nem először támadták meg. 2022. július 28-án egy férfi betörte az épület ablakát, bemászott, majd Molotov-koktélt dobott el az épületben, amivel tüzet okozott a helyszínen. A lángokat a kiérkező rendőrök oltották el. Az elkövetőt a helyszínen kapták el, eljárást indítottak ellene.

Azonban nem a szegedi Fidesz-iroda az egyetlen az országban, ami célkeresztbe került. Korábban több budapesti iroda is szenvedett el hasonló támadást.

2024. február 15-én, a pedofilbotrányt követően egy budapesti Fidesz-iroda esett vandalizmus áldozatául. A VIII. kerületi épület ablakát akkor vascsővel dobták be. Az esetet a kerület ellenzéki polgármestere, Pikó András is elítélte. 

2019-ben a Fidesz XIII. kerületi irodáját rongálták meg. A váci utcai épület ablakát ugyancsak betörték, de az épület korábban már több támadást is elszenvedett: egyszer étolajjal öntötték le, másik alkalommal pedig összefirkálták az épület falait.