DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Hírösszefoglaló

Hamilton díja, a Ferrari áldozata – vasárnapi F1-es hírek

Ricciardo szerint már nem juniorcsapat az AlphaTauri, Zak Brown hattyúhoz hasonlította Andrea Stellát: a nap legfőbb hírei egy helyen.

Még a pénteki FIA-gála utózöngéiről szólt elsősorban a vasárnap, főleg Lewis Hamilton kapcsán. Elterjedt ugyanis, hogy a hétszeres világbajnok az FIA e heti Wolff-ügyben tanúsított magatartása miatt tüntetőleg otthagyta egy rajongónak a vb-harmadik helyért kapott trófeáját. A Mercedes azonban gyorsan tisztázta a helyzetet:

„Rögtön azt követően, hogy elhagyta a színpadot, akárcsak a korábbi díjátadók során, Lewis elfogadta a tisztségviselők ajánlatot, hogy a trófeát elküldik a csapatnak, éppen ezért az ő gondjaikra bízta. Megerősíthetjük, hogy nem adta oda senkinek ajándékként a trófeát, ahogy az a találgatásokban megjelent” – írták a közleményükben.

f1-hamilton-fia-dij



A szóban forgó gálán Fernando Alonso nyerte el a rajongók voksai alapján az Év akciója díjat, méghozzá a Sergio Perez elleni utolsó körös interlagosi visszaelőzésével és befutóval. A spanyol ugyanakkor szóban megosztotta a díjat a mexikóival, és arról beszélt, hogy minden csatához két ember kell és népszerűsíteniük kell a kontaktmentes küzdelmeket – a kétszeres F1-es világbajnok szavai itt olvashatók.

S ha már FIA-díjátadó: bár nem a pénteki, a világbajnoki szériák legjobbjainak tartott fő gálán, de szombat este a nemzeti és regionális FIA-bajnokságok győzteseinek rendezett eseményen Kiss Norbert is átvehette az ötödik kamionos Európa-bajnoki címéért járó elismerést.

Carlos Sainz úgy érzi, igenis voltak erős pontjai a Ferrari idei F1-es autójának, de lehet, hogy ezeket fel kell áldozniuk azért, hogy mindenhol gyorsak legyenek. Hisz a Red Bull utolérésében a spanyol – bővebben ide kattintva.

„Az AlphaTauri már nem juniorcsapat többé” – jelentette ki Daniel Ricciardo, aki úgy érzi, jó irányba haladnak a dolgok az AlphaTaurinál, és ezt jövőre még erősebb eredményekkel bizonyíthatják.

f1-eso-vizpermet

Megoldhatatlan lehet az F1 vizes pályás problémája? Ha a jövő évi teszt a kerékborításokat illetően az ideihez hasonlóan ismét sikertelennek bizonyul, új irányokat kereshet az FIA, de Nikolas Tombazisék azt is tudják, hogy tökéletes megoldást aligha fognak találni a gondokra, hiszen a felvert vízpermet egy részét nem is a gumik, hanem a diffúzor által felszívott víz okozza – a részletekről itt írtunk.

Fernando Alonso úgy érzi, bár sosem dolgozott az általa az F1 legendájának tartott Adrian Newey-vel, már azt is megtiszteltetésnek veszi, hogy vele egy korszakban versenyezhet.

A McLaren nagyfőnöke, Zak Brown a wokingiak hivatalos honlapján méltatta Andrea Stella csapatfőnök teljesítményét, aki munkaetikájával, kommunikációjával és teljesítményorientált beállítottságával nagyban hozzájárult az istálló fejlődéséhez: az elnök-vezérigazgató konkrétan hattyúhoz hasonlította kollégáját – bővebben itt.

Magyar sikerről is beszámolhattunk, hiszen Krepcsik Áron révén dobogós helyezést, egész pontosan második helyezést ünnepelhettünk az egyik legrangosabb gokartversenyen, a Rotax Grand Finals döntőjében. Az ő szerepléséről és a további nyolc honfitársunk eredményeiről itt írtunk bővebben.

Végezetül pedig egy kis MotoGP, ahol Jorge Martin elismerte: egy ponton úgy érezte, annyira jó formában van, hogy bárhogy nyerni tud. Nem élvezte a vb-esélyességgel járó terhet – a Pramac spanyoljának őszinte nyilatkozata ide kattintva olvasható, ha pedig további kétkerekű motorsportos híreket olvasnál, csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz!

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: