Megdőlt az országos hajnali melegrekord

2024.04.10. 13:00
Megdőlt az országos hajnali melegrekord kedden – közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján szerdán. A korábbi rekordot 2016-ban mérték.

Azt írták, kedden is nyárias volt az időjárás, hajnalban Jánossomorja Hanságliget és Pápa repülőtér állomáson egyaránt 15,7 fokot mértek, ami az erre a napra vonatkozó új hajnali melegrekord lett. A korábbi rekordot, 14,5 Celsius-fokot még 2016-ban mérték Csengeren. 

Szerdán nyugat felől hidegfront érte el Magyarországot az éjszakai órákban, azonban ennek felhőzete jelentősen megritkult, inkább csak kisebb területet érint, csapadékzónája pedig az Alpok fölött ragadt.

Mint írták, a frontot az északnyugatira forduló szélből lehetett felismerni, amelyet késő estétől egyre többfelé kísértek erős, viharos lökések a Dunántúlon, majd a Duna vonalában is. Szerda délben közölték, az éjszaka érkezett hidegfront jelenleg a Tisza vonalának közelében jár, mögötte erős, viharos északnyugati széllel elárasztotta a hűvösebb levegő az ország nyugati felét.

Síkvidéken Győrben volt a leghidegebb késő délelőtt. A Tiszántúlon viszont semmit nem érezni a hidegfrontból, Nyírlugoson például már 26 fokot is mértek.