DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A hibái miatt nem lesz F1-es világbajnok Leclerc?

A korábbi F1-es futamgyőztes Johnny Herbert szerint a sokkal gyakoribb hibák választják el a Ferrari pilótáját Verstappen és Hamilton szintjétől.

Charles Leclerc hatodik szezonját töltötte a Formula-1-ben és az ötödiket a Ferrarinál, de a tavalyi évad első fázisát leszámítva eddig nem került olyan helyzetbe, hogy a világbajnoki címért szállhasson harcba – sőt, az említett időszak nagy részében futamgyőzelmekre sem igazán volt alkalmas alatta a technika.

f1-leclerc-ferrari-abudhabi-1_1



Ez azonban csak az egyik tényező Johnny Herbert szerint, ami meggátolja a monacóit abban, hogy elérje Max Verstappen vagy Lewis Hamilton szintjén. A korábbi F1-es futamgyőztes szerint ugyanis Leclerc még mindig túl sokat hibázik – ami persze sokszor visszavezethető az autója kiszámíthatatlan viselkedésére –, ez pedig nem jellemző az említett két világbajnokra, sőt a nagy elődökre sem:

„Ha kritikus szeretnék lenni, akkor szerintem az egyetlen dolog az, amit mindannyiunk láttunk: a hibák. És olyan hibákat nem igazán látsz Maxtól, nem igazán látsz Lewistól” – vélekedett Herbert a PlanetF1.com szakoldalnak nyilatkozva. „Volt talán néhány az előző pár évben, de szerintem összességében amikor a bajnokságaikat nyerték, nemigen fordultak elő velük ilyesmik.”

f1-leclerc-ferrari-abudhabi-2_2

„Ez az erőssége azoknak, akik világbajnokok lesznek. Visszamehetünk egészen Prostig, Sennáig vagy Laudáig és a többi hasonló bajnokig: egyszerűen megvolt az a képességük, hogy folyamatosan jól teljesítsenek anélkül, hogy elkövessenek olyan hibákat, amiket gyakran látunk a többi pilótától. És azok a versenyzők, akik elkövetik ezeket a hibákat, általánosságban sosem tudnak ezen fordítani ahhoz, hogy olyan pozícióba kerüljenek, hogy megnyerjék a világbajnokságot.”

„De úgy vélem, Charles megmutatta az év végén, hogy a megfelelő irányba halad. Meg tudja-e támadni Maxot és Lewist? Abszolút, bizonyította már ezt. Ott voltak a csatáik, a kerék a kerék elleni összecsapásaik Maxszal: tisztelik egymást, és ez szerintem nagyon-nagyon fontos. De ha mindent, az egész csomagot összerakod, az adja meg a megfelelő érzést ahhoz, hogy azt nyújtsd a pilótafülkében, amire szükséged van.”

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: