szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A folytatásban lényegesen nehezebb lesz, pénteken a svédek, vasárnap Japán vár a magyar női kézilabda-válogatottra.

Párizsi olimpia
Száz év után újra Párizsban gyűlnek össze a világ legjobb sportolói, hogy 35 sportágban minél gyorsabban, erősebben és magasabbra jussanak. A július 26. és augusztus 11. között zajló játékok minden magyar érintettjéről és fontos híréről beszámolunk cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A magyar női kézilabda-válogatott 49–11-re legyőzte Nagy-Britanniát a debreceni olimpiai selejtezőtorna csütörtöki nyitómérkőzésén.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese a papírformának megfelelően már a szünetben nagy fölénnyel, 24–6-ra vezetett, végül 38 találattal kerekedett felül.

Bordás Rékán kívül minden magyar mezőnyjátékos szerzett gólt, a legeredményesebb a mezőny legjobbjának megválasztott Faluvégi Dorottya volt, aki mind a hét lövését gólra váltotta.

A nemzeti csapatra a folytatásban lényegesen nehezebb feladatok várnak: pénteken Svédországgal, vasárnap Japánnal találkozik a Főnix Arénában. A négyes első két helyezettje szerez kvótát a párizsi ötkarikás játékokra. Erről itt írtunk bővebben:

„Megverjük Japánt, és továbbjutunk” – ez kétszer már nem jött be, de a női kézisek megfordíthatják a rossz szériát

Húsz év után ismét ott lehet az olimpián mindkét kézilabda-válogatottunk. A férfiak már megváltották a jegyüket, a nőknek a briteken, a svédeken és a japánokon át vezet az út Párizsba.