DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Tereprali

Varga Racing Team: Új Toyotával Marokkóban

A megszokott márka, újabb konstrukció: autót váltott a Varga Racing Team, a csapat új Toyota Hilux Overdrive-ja a 2024-es Morocco Desert Challenge-en debütál Varga Imrével és Toma „Csimpi” Józseffel a fedélzeten.

Minden adminisztratív- és technikai gépátvételnek megvan a maga hangulata: a papírozás, a műszaki- és biztonsági ellenőrzés általában egy végeláthatatlan, már-már nyomasztó esemény egy hosszú kaland előtt, a 2024-es Morocco Desert Challenge Agadirban tartott előkészületei azonban igazán különlegesek voltak a Varga Racing Team számára. A magyarázat egyszerű: Varga Imre és Toma „Csimpi” József egy új versenyautóval vág neki a sivatagi kihívásnak, az első bevetés pedig – pláne előzetes teszt nélkül – komoly és egyben súlyos feladat is.

„Az Africa Eco Race előtt megújult a csapatunk színe és már akkor jeleztük, hogy megújulási fázisban vagyunk, amelynek hamarosan további, jól látható jelei lesznek. Ez most jött el, ugyanis megérkezett hozzánk ez a csodálatos autó, amellyel reményeink szerint versenyképesebbé válhatunk. Az előző Hiluxot imádtuk, így amikor adódott egy lehetőség, hogy annak egy újabb, modernebb változatára váltsunk, minden követ megmozgattunk érte. Erőfeszítéseinket siker koronázta, így röviddel a mostani verseny előtt átvehettük az autót és most érdemi tesztelés nélkül, de izgatottan vágunk neki az MDC távjának” – mondta a pilóta, Varga Imre.

vargaracing



Az utóbbi években a sivatagi futamokra koncentráló magyar alakulat már állandó résztvevőnek számít a Morocco Desert Challenge-en. A tapasztalat adott, de a duó tagjai tudják: a sivatag mindig tartogat meglepetéseket, pláne, amikor új és ismeretlen a járgány is.

„Jól ismerjük azt a térséget, amerre az útvonal kanyarog, ugyanakkor jól ismerjük azt az aranyszabályt is, hogy a sivatag a legnagyobb tanár, amely mindig tud új leckét adni. Most az a helyzet áll fenn, hogy a helyszínt jobban ismerjük, mint a technikát, ami alattunk lesz, de bízunk a Toyota Hiluxban, amely modernebb, mint az előző autónk volt. A cél most az, hogy gyorsan összeszokjunk, arra pedig remek lehetőséget kínál az MDC. Már nagyon várjuk a rajtot!” – fogalmazott a 319-es rajtszámmal induló egység navigátora, Toma „Csimpi” József.

A 2024-es Morocco Desert Challenge április 13-án rajtol: a nyitányon egy 85 kilométeres prológ vár a mezőnyre, amelyet további hét szelektív szakasz követ majd. A mért táv nagyjából kétezer kilométer lesz, a viadal pedig április 20-án fejeződik be Saidiában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: