Kemény szavak Gundel Takács Gábortól: a református egyház nyilatkozata kapcsán szólalt meg

2024. ápr 12. 16:59
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Gundel Takács Gábor úgy látja, hogy régóta probléma a közbeszéd színvonaltalansága / Fotó: Ringier archív

A népszerű műsorvezető úgy látja, hogy régóta probléma a közbeszéd színvonaltalansága / Fotó: Ringier archív

Gundel Takács Gábor szerint csak kulturált hangnemben lehet súlyos problémákra, megosztottságra megoldást találni.

Két nyilatkozat jelent meg szerdán a reformatus.hu-n. Az egyiknek az a lényege, hogy a kegyelmi botrány után lemondott Balog Zoltánnak meglehet az utódja. Nagy az esély rá, hogy Pásztor Dániel tiszáninneni püspök válthatja a dunamelléki püspököt a Magyar Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöki tisztségében.

Nagy bejelentést tette a Mol: megszületett a megállapodás

Nagy bejelentést tette a Mol: megszületett a megállapodás

A másik nyilatkozatot pedig a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa adta ki. Ebben arról írnak, hogy az a hangvétel és stílus, amely az elmúlt hetekben a Magyarországi Református Egyházzal kapcsolatban közéleti és egyéb fórumokon megnyilvánult, méltatlan nemcsak az egyházhoz, hanem a tisztességes közéleti vitákhoz is.

A Szemlélek megkereste Gundel Takács Gábort, aki nem mellesleg elkötelezett református hívő, ő pedig kommentálta a portálnak a nyilatkozatban foglaltakat:

Egyetértek a nyilatkozat tartalmával, régóta probléma a közbeszéd színvonaltalansága. Csak kulturált hangnemben lehet súlyos problémákra, megosztottságra megoldást találni. A Magyarországi Református Egyház vezetésének ugyanis valóban szüksége van a megújulásra, hogy maga is méltó legyen egy több évszázados egyházi közösséghez.”

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Gundel Takács Gábor

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Gundel Takács Gábor református közbeszéd probléma

Játssz és nyerj!