Márki-Zayék akkor is támogatják Magyar Pétert, ha nem kéri

2024. ápr 12. 17:48
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Nyitottságukat fejezték ki Magyar Péter felé / Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Nyitottságukat fejezték ki Magyar Péter felé / Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter szerint hazafias kötelességük támogatni Magyar Pétert. A Mindenki Magyarországa Közösség továbbá bejelentette az EP-választási programját.

A párt péntek délután tartott sajtótájékoztatót, amelyet élőben közvetítettek a Facebookon, amit a Telex vett észre.

„Mi nyitottságot fejeztünk ki Magyar Péter felé, hogy mindenben támogatni fogjuk. Még akkor is támogatni fogjuk, ha nem kéri, sőt akkor is, ha nem akarja”

– fogalmazott Márki-Zay Péter a Magyar Péter támogatását illetően. Szerinte közös érdek, hogy Magyar mozgalma sikeres legyen és megbukjon a jelenlegi kormány. Egy kérdésre válaszolva hozzáfűzte, ők nem fogják külön megkeresni Magyart.

A Mindenki Magyarországna Néppárt (MMN) kampányfőnöke, Szalma Botond azt mondta, hogy együttműködési felajánlással fordulnak Magyarhoz, valamint pártjához. Ez viszont nem jelent konkrét egyesülést vagy fúziót. Szalma úgy véli, ők kormánybuktatás mellett rendszerváltást is szeretnének, aminek része az elszámoltatás is. Szerinte azonban az együttműködésük nehezen jöhetne létre, ha Magyar a Fidesszel működne együtt, ők ezt nem tartanák jó iránynak.

A Mindenki Magyarországa Közösség EP-képviselőjelöltje, Ember Péter a párt uniós programjáról elárulta, hogy legjelentősebb alapvetésük, hogy sem a jelenlegi kormánypárt, sem a jelenlegi ellenzék útját nem kívánják követni. A programban négy mérföldkövet szögeztek le: igazság, egészség, biztonság illetve a tervezhető jövő. Ezek szerint kezdeményeznék például, hogy az EU pályázati források közvetlenül jussanak el a kis- és közepes vállalkozásokhoz.

Márki-Zay az önkormányzati választással kapcsolatban úgy vélekedett, ők a kezdetektől előválasztást szorgalmaztak, emiatt szomorúan látja, hogy ez kevés helyen valósul meg. Kiemelte Kecskemétet és Soroksárt, ahol saját, civil jelölttel indulnak. A politikus a kialakult helyzet miatt azt várja minden ellenzékitől, hogy a legesélyesebbre voksoljanak majd, ne pártvonalak mentén döntsenek.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Márki-Zay Péter

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalom program Magyar Péter

Játssz és nyerj!