szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

28-25-re győzött, vasárnap Japán ellen már egy szűk vereséggel is kijuthat az olimpiára a magyar női kézilabda-válogatott.

Párizsi olimpia
Száz év után újra Párizsban gyűlnek össze a világ legjobb sportolói, hogy 35 sportágban minél gyorsabban, erősebben és magasabbra jussanak. A július 26. és augusztus 11. között zajló játékok minden magyar érintettjéről és fontos híréről beszámolunk cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Meglepetésre 28-25-re legyőzte Svédországot, és hatalmas lépést tett az olimpiai kvalifikáció felé a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőtorna péntek esti, Debrecenben rendezett mérkőzésén.

A svédek elleni volt papíron a négy csapatos torna legnehezebb mérkőzése, a magyar csapat úgy nyert, hogy az ellenfél egyszer sem vezetett. Félidőben már 4 góllal vezetett a magyar válogatott, igaz, a második félidőben Svédország kétszer is egyenlített, de a magyar csapat végül magabiztosan, 3 góllal nyert.

A selejtező három meccséből ez volt a második, csütörtökön simán, 49-11-re győzte le a Kamerun helyére beugró Nagy-Britanniát a magyar válogatott.

Vasárnap Japán ellen zárja a tornát a csapat, akár egy szűk vereség is elég lehet a kijutáshoz, de a papírforma mellettünk szól, eddig ötből ötször nyertünk ellenük, legutóbb 2019-ben.

Japán ma fél 9-től játszik Nagy-Britanniával, ha esetleg a britek győznének, már ma meglenne az olimpiai kvalifikáció.