Egyedüli jelöltként lehet Simonka György polgármester Pusztaottlakán

2024.04.12. 20:04 Módosítva: 2024.04.12. 20:04
Miután megtudta, hogy Simonka György, egykori fideszes országgyűlési képviselő, ma már az Újítsuk meg Pusztaottlakát Mozgalom tagja polgármesternek jelölteti magát, a jelenlegi fideszes polgármester visszavonta indulási szándékát. Így Simonka egyedüliként indulhat a választáson.

Simonka György volt fideszes országgyűlési képviselő, Pusztaottlaka korábbi polgármestere újra megméreti magát az önkormányzati választáson, de ezúttal már nem a Fidesz–KDNP színeiben indul, hanem az Újítsuk Meg Pusztaottlakán Mozgalom tagjaként.

Mint megírtuk, az egykori fideszes politikus, aki 2006 és 2014 között volt már a falu polgármestere, 2022 elején távozott az országos politikából, és mondott le a választókerületi elnöki posztjáról is, miután korrupciós ügybe keveredett. Az ügyészség 850 millió forintos vagyonelkobzást is kért az ügyben

A Fidesz már februárban bejelentette, hogy a jelenlegi polgármester, Pál-Árgyelán Elvira újra elindul Pusztaottlaka vezetéséért, de miután Simonka György bejelentette, hogy ő is indul, a regnáló polgármester családja kérésére visszalépett a jelöltségtől – tudta meg a 24.hu.

A helyi választási iroda hirdetménye szerint csupán kilenc ajánlásra van szüksége Simonka Györgynek a polgármesterjelöltséghez, a képviselőjelölt-állításhoz pedig mindösszesen három ajánlás kell majd az alig több mint 300 lelket számláló zsáktelepülésen.

A 24.hu arról is megkérdezte Simonka Györgyöt, nem tart-e attól, hogy miközben esetleg polgármesternek választják, korrupció miatt több évre börtönbe kerülhet.

Válasza szerint nem tart attól, hogy elítélik, és bízik a független bíróság ítéletében. Szerinte az ügyészség „hamis szakértői véleményekkel, pszichikai kényszervallatásokkal és hihetetlen, egyben hamis vallomásokkal támasztotta alá a vádiratát.” 

Simonka György támadói közt említette Lázár János építési és közlekedési minisztert, aki a mezőhegyesi ménesbirtokot is vezeti.