Légi közlekedés

Megérkezett Magyarországra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép - képek

Akár huszonhat tonna hasznos tömegű szállítmányt tud szállítani.

Nézze meg a képeket >>> képgaléria

2024.04.12 18:52ma.hu

Megérkezett az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára Kecskeméten 2024. április 12-én. Az új szállítógép nyolcvan felszerelt katona, valamint az intenzív ellátásra szoruló betegek ápolására szolgáló betegágyak befogadására is alkalmas, akár huszonhat tonna hasznos tömegű szállítmányt tud szállítani, annak ejtőernyővel való célba juttatására és a levegőben történő tankolásra is alkalmas.

MTI/Bús Csaba

Kutnyánszky Zsolt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára (j2), Grécs György ezredes, a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár törzsfőnöke (j), William Souza tesztpilóta (b2) és Langó Viktor alezredes, a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár megbízott dandárparancsnok-helyettese (b).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.