Hétvégén egy újabb melegrekord is megdőlhet

2024.04.13. 06:16
A hétvégén változóan napos-felhős időben lesz részünk, de csapadék sem szombaton, sem vasárnap nem várható. Nyári időben lesz részünk, a maximális nappali hőmérséklet elérheti a 31 kokot.

Szombaton folytatódik a napos, száraz idő fátyolfelhőkkel, melyek időszakosan szűrhetik a napsütést. Emellett az északkeleti tájakon gomolyfelhők is képződhetnek.

Az északnyugati szél többfelé – a délnyugati és északkeleti tájakat kivéve – megélénkül, majd estére mérséklődik a légmozgás. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Vasárnap nagyrészt fátyolfelhős, napos idő várható, éjjel azonban északon helyenként már vastagabb felhőtömbök is lehetnek, addig csapadék még nem valószínű. Többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik a délnyugati, déli szelet.

A hajnali 7–14 fokról 25 és 31 fok közé melegszik fel a levegő.

A HungaroMet szerint a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség sem szombaton, sem vasárnap nem várható. Szombaton a melegfrontra érzékenyeknél keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, szédülés, fáradékonyság, bágyadtság, dekoncentráltság és alvászavar is jelentkezhet. 

Sokaknál migrén, fejfájás kialakulhat, valamint gyulladásos panaszok is felléphetnek.

A szél többfelé élénk lesz, ami tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat. A nagy napi hőingás megviselheti szervezetünket – áll az Időkép orvosmeteorológiai jelentésében.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras