Orbán Viktor Marokkó miniszterelnökével tárgyalt

2024.04.13. 09:22
Orbán Viktor találkozott Aziz Akhannouch marokkói miniszterelnökkel, és erről egy fotót is megosztott a közösségi oldalán.

A magyar kormányfői marokkói utazásáról még pár nappal ezelőtt számoltunk be először. Akkor már tudni lehetett, hogy a hivatalos programban szerepel a találkozó az ország miniszterelnökével is.

Erre a találkozóra most sor is került: Orbán Viktor egy fotót osztott meg a megbeszélésről. További részleteket egyelőre nem árult el.

Havasi Bertalan közölte a részleteket 

Frissítés: Orbán Viktor miniszterelnök péntek este munkavacsorán tárgyalt Aziz Akhannouch marokkói kormányfővel Marrákesben - közölte az MTI-vel utóbb Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Azt is elmondta, hogy a kormányfő szombaton Nizar Barakával, a marokkói Függetlenségi Párt (Istiqlal) főtitkárával, a kormány infrastruktúráért és vízgazdálkodásért felelős miniszterével folytat megbeszélést, majd részt vesz a Kereszténydemokrata Internacionálé zárónapjának munkaülésein.

Orbán Viktor a minap az európai politikai helyzetet értékelte egy másik, Marokkóban rendezett nemzetközi eseményen, a Kereszténydemokrata Internacionálé vezetőségi ülésén.