Halálos baleset történt Törökországban, közel kétszázan rekedtek a levegőben

2024.04.13. 11:29
Összeomlott egy felvonó Törökországban, Antalya üdülőváros közelében, egy ember meghalt és 184-en a levegőben rekedtek. Helikoptereket hívtak az emberek megmentésére, 110 fős sürgősségi személyzet dolgozik a helyszínen.

Egy ember meghalt, hét megsérült és közel kétszázan a levegőben rekedtek, amikor a törökországi Antalya üdülőváros mellett összeomlott egy kötélpályákat tartó oszlop – írja a The Guardian. A mentéshez helikoptereket is bevetettek. 

A mostani török baleset akkor történt, amikor a Sarisu-Tunektepe felvonórendszer egyik kabinja sziklás területre zuhant, miután a tartóoszlop összeomlott – mondta Ali Yerlikaya török belügyminiszter. A kabinban tartózkodó embereket helikopterrel mentették ki – írta az X-en.

Yerlikaya elmondta, hogy körülbelül 110 fős sürgősségi személyzetet küldtek az összeomlás helyszínére, és több speciális hegymászót Törökország más részeiről. Éjjellátó helikoptereket hívtak 184 ember kimentésére, akik a felvonórendszer kabinjaiban rekedtek – közölte Muhittin Böcek, Antalya polgármestere pénteken késő este.

Speciális csapataink a helyszínen vannak. Ha Isten is úgy akarja, rövid időn belül megmentjük őket

– mondta Antalya polgármestere.

Egy 10 ellenzéki képviselőből álló csoport is a helyszínre indult, hogy „részletesen kivizsgálják a balesetet” – mondta Özgür Özel, az ellenzéki Republikánus Néppárt elnöke. A mentés péntek este óta tart, azóta 98 embert sikerült kimenteni.

Januárban az osztrák Hochoetz síparadicsomban zuhant le egy libegő, akkor is súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba több embert.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport