Lezuhant egy kisrepülőgép Ráckeresztúrnál, mindkét utas a helyszínen meghalt

légi baleset
2024.04.13. 12:52 Módosítva: 2024.04.13. 16:43
A rendőrség közlése szerint egy kisrepülőgép csapódott a Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területre. Később kiderült: egy sportrepülőgép zuhant le, a járműben utazó mindkét férfi a helyszínen meghalt.

Halálos légi baleset történt Ráckeresztúrnál, a rendőrség megkezdte a helyszínelést – közölte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombat délben a police.hu-n.

A közlemény szerint a Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területre csapódott 10 óra körül egy kisrepülőgép.

Lapunk kereste a Fejér Vármegyei RFK-t, Sebestyén Mária szóvivő későbbre ígért bővebb tájékoztatást, egyelőre folyamatban van a helyszínelés. Amint érkezik friss információ a baleset körülményeiről, frissítjük cikkünket.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint egy ember életét vesztette. A helyszínre mentőautókat küldtek, valamint egy mentőhelikopter is érkezett.

Frissítés: két halottja van a balesetnek, sportrepülőgép zuhant le

A rendőrség 16:28-kor újabb közleményt adott ki a balesetről:

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központba ma délelőtt bejelentés érkezett arról, hogy Martonvásár és Ráckeresztúr között egy sportrepülőgép eltűnt a radarképről. A gép roncsait a rendőrök mezőgazdasági területen találták meg. A baleset következtében a légi járműben utazó két férfi a helyszínen meghalt. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

Honvédségi helikoptert is bevetettek

A Magyar Honvédség még korábban, a rendőrségi közlemény megjelenése előtt közölte: „Az MH légi kutató-mentő szolgálata is részt vett egy, Martonvásár környékén eltűnt kisrepülőgép keresésében”.

(Borítókép: Police.hu)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport