Egyre több halálos baleset történik a MÁV vonalain

2024.04.13. 15:21
Jelentősen megnövekedtek a halálos kimenetelű balesetek a MÁV vonalain. A vasúttársaság arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat és közlekedjenek körültekintően. A gázolás sok esetben a mozdonyvezetőknek, és a szemtanúknak is traumatikus élményt okoz.

Idén 16 baleset történt vasúti átjárókban, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Egy baleset halállal végződött és három súlyos sérülésekkel járt – ismertette honlapján a MÁV.

Tiltott helyen tartózkodás és vonatgázolás miatt tizenkét ember halt meg. Szintén halálos kimenetelű baleset történt, amikor leugrott egy ember a mozgó vonatról. Egy fiatal, egy álló mozdony tetején akart képet készíteni, amikor egy végzetes áramütés érte.

Az első negyedévében huszonhárman döntöttek úgy, hogy a síneken vetnek véget az életüknek. A balesetek többórás késéseket eredményeznek, és sokezer utasnak okoznak bosszúságot.

A vasúttársaság szerint a haláleseteket az alapvető biztonsági szabályok megszegése és a figyelmetlenség okozta. A MÁV nyomatékosan kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat és közlekedjenek körültekintően.

Mint írták, minden gázolás traumatikus élmény a vonat vezetőjének, illetve azoknak az utasoknak is, akik a járműről vagy a peronról nézik végig az eseményeket.

A MÁV-VOLÁN-csoport Menetközben című podcast-sorozatában a gázolás traumatikus élményéről beszélget Bognár Judit motorvonatvezető, Molnár Péter mozdonyvezető és Zerkovitz Dávid közlekedéspszichológus.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.