Több autópályán is forgalomkorlátozás lesz kedden

2024.04.15. 07:31
Burkolatjelfestés miatt 9 és 15 óra között kedden sávzárás lesz az M1–M7-es autópálya közös szakaszán Budaörsnél és szerdán az M0-s autóúton Törökbálintnál.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel közölte, hogy a közlekedőknek a munkálatok idején hosszabb menetidővel kell számolniuk. A tájékoztatás szerint a munkálatok miatt kedden az M1–M7-es autópálya közös szakaszán, a Győr felé vezető oldalon csak egy sávon haladhat a forgalom.

Április 17-én, szerdán az M0-s autóút M1-es autópálya felé vezető oldalán Törökbálint és Érd térségében is csak egy sávon haladhat majd a forgalom – tudatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Árokba hajtott autó és karbantartás

Az Útinform hétfő reggel több balesetről és korlátozásról is beszámolt. Azt írták,

  • árokba hajtott egy személygépkocsi a 3-as főúton, Miskolc határában a zsolcai körforgalomnál. A 189-es kilométernél Szikszó felé a külső sávot lezárták.
  • Az 51-es főúton, Dömsöd belterületén összeütközött két személyautó. Az 51-es kilométernél félpályán halad a forgalom.
  • Az M0-s autóút déli szektorán, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a Hárosi Nagy-Duna-hídon, a 17-es és a 14-es kilométerszelvények között karbantartás miatt a külső és gyorsítósávot lezárták. A torlódás meghaladta a 9 kilométert.
  • Az ellenkező oldalon, az M5-ös autópálya felé, a 6-os főúti csomópontnál pedig rézsűjavítás miatt a 12-es és a 14-es kilométer között csak két sáv járható. Ehhez kapcsolódik, hogy Csepelen, a II. Rákóczi Ferenc úton is jelentős torlódásra kell számítani a csomóponti felhajtás nehézségei miatt.
  • Erős a forgalom a Budapest környéki utakon is. Telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé. Sokan haladnak a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, a 31-es főúton Maglódtól, valamint Sülysáp és Mende között, az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába, valamint a Csepel-sziget útjain.