Külön filmet kap a világ leghíresebb csókja

EOS Klimt & The Kiss, Judith, Stephanie Auer © David Bickerstaff
2023.12.11. 14:35
Gustav Klimt Csókja a világ egyik legismertebb és legtöbbet reprodukált festménye, amely nemcsak a magaskultúrában, de a popkultúrában is kiemelt jelentőségű alkotás. A képről és mesteréről Ikonikus Klimt – A csók címmel készült új dokumentumfilm, amelyet itthon is műsorra tűznek a művészmozik.

A festmény – a valódi arany, a díszítő minták, a szimbolizmus és a forrongó erotika – alapos tanulmányozása során a képzeletbeli utazás a figyelemre méltó századfordulós Bécsbe vezet: ekkoriban ott egy új világ küzdött a régivel. 

Egy új világ születik

A Frida Kahlo és a Mary Cassatt – A modern nő portréja rendezőjétől és a Vermeer: A valaha volt legátfogóbb életmű-kiállítás producereitől egy erőteljes, lebilincselő és szenvedélyes új film érkezik a mozikba.

(Borítókép: Pannonia Entertainment)

Gustav Klimt a szecessziós mozgalom titánja volt, aki dekadens új világokat teremtett, amelyekben a gyengéd érzékiség, az ősi mitológia és a radikális modernitás egyesült.

A kilencvenperces film rendezője David Bickerstaff. Az alkotás az Exhibiton on Screen-sorozat részeként kerül a mozikba december 14-én.