DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Hírösszefoglaló

Sainz tárgyal a Mercedesszel, jön Kína – keddi F1-es hírek

A szerződés hossza lehet a kérdés Sainzéknál, félig előbbre hozta fejlesztését az Alpine, bizakodik a 2026-os motor kapcsán a Red Bull: a nap hírei.

Kezdjük mai exkluzív anyagunkkal: a Formula.hu utazó tudósítója, Mészáros Sándor utánajárt, hogy mennyiben igazak a Carlos Sainz és a Mercedes megállapodásáról szóló híresztelések. Mint kiderítettük, a felek valóban tárgyalnak, a kulcskérdés pedig a szerződés időtartama lehet – részletek ide kattintva.

f1-sainz-hamilton



Mindeközben persze a híreket javarészt a hétvégi F1-es Kínai Nagydíj előzöngéi uralják. Az Alpine például előbbre hozta egy versennyel a padlólemez-fejlesztését, amelyet viszont csak Esteban Ocon kap majd meg Sanghajban.

A McLarennél eközben kármentésre készülnek a versenynaptárba öt év után visszatérő versenypályán, mivel Andrea Stella csapatfőnök szerint sok a lassú és közepes tempójú kanyar a nyomvonalban, márpedig az nem kedvez a 2024-es MCL38-asnak.

Az F1-es Kínai Nagydíj teljes menetrendje – a hétvégén versenyző összes többi széria (WEC, WRC, IndyCar, TCR, Superbike) programjával együtt – ide kattintva böngészhető, az alábbi szokásos beharangozó videónkban pedig összeszedtünk minden tudnivalót a sanghaji sprintes fordulót megelőzően:

 

Eközben 2026 is már többeknél a fókuszban: a Red Bullnál Christian Horner például arról beszélt, hogy bár versenyt futnak az idővel, de bizakodnak az új F1-es motorprogramjuk kapcsán. A velük 2025 után szakító Honda pedig jelezte: már rögtön az első évben a világbajnoki cím lesz a céljuk az Aston Martinnal, de a HRC-elnök azt is elmagyarázta, miért Lawrence Strollék projektjét választották új partnerüknek.

„Nem működtünk megfelelően csapatként” – így összegezte a Haas korábbi problémáit új F1-es csapatfőnökük, Ayao Komatsu, aki szerint komoly kommunikációs problémák álltak fent a brit és az olaszországi központjuk között.

Ami pedig az F1-en kívüli autó-motorsportos történéseket illeti: a MotoGP-ben a szuperújonc Pedro Acosta eddigi parádés szereplése kapcsán már felröppentek olyan hangok, amelyek a spanyol vb-esélyéről szóltak, de a 19 éves versenyző szerint „nem ez a prioritás” jelenleg – a nyilatkozata ide kattintva olvasható.

Végezetül ajánljuk figyelmetekbe új műsorunkat, a Formula Shakedown friss adását, amelyben Gobodics Tamás a kétszeres ralibajnok Vincze Ferenccel beszélte át, mit láthattunk a hétvégi Rally Hungaryn:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: