DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

„Nincs esélyünk” – Norris nem gondol dobogóra

Legyőzték a Ferrarikat is az F1-es Kínai Nagydíj időmérőjén a McLarenek, de a brit és Piastri is úgy érzi, hogy a versenyen jobban fognak küszködni.

Úgy vágott neki a Formula-1-es Kínai Nagydíjnak a McLaren, hogy kármentésre készültek, mivel úgy érezték, a nyújtott lassú-közepes tempójú kanyarok nem fognak kedvezni nekik. Ehhez képest a szombati időmérőn Lando Norris és Oscar Piastri a negyedik és ötödik pozíciókba kvalifikálták magukat.

f1-norris-mclaren-kina-1



Ennek ellenére Norris igyekezett visszafogni a várakozásokat, így felelt arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt a dobogóra vasárnap: „Nem, nincs esélyünk. A Red Bullok mindenkit le fognak körözni, lehet, hogy többször is! Szerintem a Ferrarik nem lesznek annyira gyorsak, mint ők, de elég közel lesznek hozzájuk. Úgy gondolom, nem a ligánkban versenyeznek.”

„Úgyhogy nem számítok meglepetésre. Úgy vélem, a vártnál jobb munkát végeztünk alacsony üzemanyagszint mellett. De egyértelmű, hogy magas üzemanyagszint mellett az történik, amire számítottunk, és emiatt szenvedünk annyira. De így is várom, szerintem így is jó versenyünk lehet és jó pontokért küzdhetünk.”

„Úgy gondolom, a mi csatánk az Aston Martinnal és talán egy ponton majd a Mercedesszel lesz. A Red Bull viszont mérföldekkel, és a Ferrari is egy jó nagy lépéssel előttünk jár.”

 

Piastri: Az időmérő volt a csúcs

f1-piastri-mclaren-kina-1

Hasonló gondolatokat fogalmazott a másodéves csapattárs, Piastri is, amikor arról kérdezték a szombati nap végén, hogy inkább elégedett vagy csalódott a sanghaji hétvége eddigi alakulásával:

„Azt mondanám, valahol a kettő között. A negyedik és ötödik rajthely jó eredmény annak függvényében, hogy elég sok az olyan kanyar ez a pályán, amiről azt gondoltuk, hogy küszködni fogunk velük. Úgy vélem, különösen az szép teljesítmény tőlünk, hogy a Ferrarik előtt végeztünk.”

„Szerintem láthattuk szombat délelőtt, hogy a verseny már küszködősebb lesz, és valószínűleg az időmérő jelentette a csúcsot. Meglátjuk, mire leszünk képesek, de szerintem kicsit pozíción kívül vagyunk a jó időmérőnknek köszönhetően. Meglátjuk, mennyi ideig tudunk kitartani a versenyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: