Combon harapta: tűzoltót támadott meg egy medve Szlovákiában

2024. ápr 21. 21:14
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
A vadállat a férfi bal combjának belső részét harapta meg / Illusztráció: Northfoto

A vadállat a férfi bal combjának belső részét harapta meg / Illusztráció: Northfoto

Ismét medvetámadás történt a szomszédunknál, a szlovákiai Gerebesben egy önkéntes tűzoltót szemelt ki magának az állat.

Éppen egy túraútvonalon szeretett volna eljutni a Ladonhora nevű hegyre az önkéntes tűzoltó, amikor megtámadta a medve – írja a Novy Cas, amit az Új Szó vett észre. Ezt megerősítette a falu polgármestere, Alena Dudeková is.

„Egy önkéntes tűzoltóról van szó. Délelőtt együtt voltunk egy szakmai előadáson, délután elment sétálni a hegy irányába, és fél ötkor felhívott, hogy fél négy környékén megtámadta egy medve” – fogalmazott a település polgármestere.

A vadállat a férfi bal combjának belső részét harapta meg, az áldozat továbbá a jobb csípőjén is zúzódásokat szenvedett. A pórul járt tűzoltó segítségére a testvére érkezett, akit végül a felesége szállított a zsolnai kórházba.

„Sokkot kapott, nagyon megrémült. Azonnal értesítettem a beavatkozó csapatot; amint megérkeznek, indulunk a helyszínre” – jegyezte meg Dudeková.

Legutóbb egy héttel ezelőtt számoltak be medvetámadásról Szlovákiában, amikor két férfit az arcán, valamint a felső és alsó végtagjaikon sebesített meg az állat a Polyána hegységben. Azelőtt pedig április elején a Tátra lábánál fekvő Pribilina (Pribylina) község közelében rontott rá a kirándulókra egy barnamedve vasárnap késő délután. Ennek során egy házaspár férfi tagja sérült meg, akinek a lábát sebesítette meg a vadállat.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

medvetámadás

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

medvetámadás Szlovákia medve tűzoltó