Acer Nitro V 15 notebook: amikor a jó ár-érték arány a cél

A Nitro sorozatban több, vásárlásra ajánlott notebookot is láttunk már, most az egyik legújabb modellt próbáltuk ki.

Bevezető, dizájn

Az Acer játékosoknak szánt notebookjai között a Nitro széria (mely eredetileg csak az Aspire család egyik tagja volt) a közép- és belépőszintet képviseli általában, ahol a kedvező ár elérése fontosabb, mint a maximális teljesítmény. Az utóbbit, az ehhez kapcsolódó extrákkal és magas árakkal meghagyják a Predatoroknak, így a Nitrók általában egész jó ár/érték arányt szoktak képviselni, néhány apróbb kompromisszummal. A V 15 széria ezen belül is igyekszik inkább a mindennapi használatot (is) előtérbe helyezni, ami kisebb méreteket, visszafogottabb külsőt jelent a vadabb dizájnú Nitro 16-tal és 17-tel szemben. Nézzük tehát, hogy sikerült ez az egyensúlyozás az aktuális, ANV15-51 modell esetében!

Külső

Fekete, szögletes, feltűnő elemektől mentes külsejével a Nitro V 15 illeszkedik a belépőszintű, általánosabb célokra szánt gamer notebookok közé, vagyis nem kell attól tartanunk, hogy a táskából kivéve rögtön magunkra vonjuk a figyelmet. A formaterv egyszerű, a burkolat fém- és műanyagelemek kombinációjából áll, összerakási minősége, merevsége elfogadható, de nem kiemelkedő. Erősebb nyomásra kicsit enged, de normál használat közben ez nem érezhető még a billentyűzet közepén sem.


[+]

A kijelző zsanérjainak ellenállása rendben van, a képernyő egy kézzel is nyitható-csukható, helyzetét rázkódás közben is megtartja. Teljes, 180 fokos nyitásra nincs lehetőség, csak körülbelül 130-140 fokig engedik a zsanérok a panelt, de ez átlagos magasság mellett elég a megfelelő láthatósághoz. Ha már a kijelzőnél tartunk, megemlítjük, hogy a készülék egyetlen díszítőeleme is itt van, a fedélen látható, színes, ferde csíkozás formájában, melyet a felső élhez helyezett, nagyméretű, színjátszós Nitro logó egészít ki. A gép többi oldalán sok érdekesség nincs, még a hűtőnyílások is visszafogottak, bár viszonylag nagyok, így a fekete burkolattal kontrasztot alkotó vörösréz bordázatot azért láthatóvá teszik.


[+]

A csatlakozási lehetőségekkel nem spórolt az Acer, a Nitro V 15-ön egy Type-C (Thunderbolt 4) és három Type-A (USB 3.2 Gen 1) konnektor, egy HDMI 2.1, egy Gigabit Ethernet kivezetés és egy kombinált 3,5 mm-es hangcsatlakozó található.


[+]

A gép alján egy nagyobb adag szellőzőnyíláson túl sok érdekességet nem találunk. Összesen 11 csavar tartja helyén a burkolatot, ezek eltávolítása után pedig a könnyen nyitható a notebook. Bővíthetősége a mai átlagot tekintve nagyon jó: nemcsak az akkumulátor cserélhető könnyedén, de a háttértár és a memória is – az utóbbi két SODIMM foglalatba helyezkedik el, melyek közül a nálunk járt, 16 GB RAM-mal szerelt példányban egy szabadon maradt.

[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények

Hirdetés