Május horoszkóp-előrejelzés a Halaknak: vállalkozásodban anyagi problémák adódhatnak, de pezsgőbb társasági élet vár rád

2024. április 23.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Vidám társasági összejövetelekre számíthatsz Fotó: Getty Images

Ne ködösíts a párkapcsolatodban, vállalkozásodban pedig élj az új lehetőségekkel.

Szeretőnk elképesztő ötlete beüthet az életünkben a Vénusz–Plútó kvadráttal a hónap elején. Lehet, hogy nyilvánosságra akarja hozni a viszonyt, de lehet olyan meredek találkozóra javaslata, hogy tátva marad a szánk. Nem jó bedőlni a pillanat varázsának egy liezon kedvéért, és mondjuk a hitvesi ágyon fogadni a kedvest... Vagy hasonló afférok... Ahogy kinéz, még be is jöhet, és a túlfeszített húr elpattan, aminek a levét nyilván az a fél issza, aki benne van érzelmileg vagy törvényes kapcsolat révén. De persze kaland az élet, igaz nem vagyunk Vízöntők vagy Skorpiók...

A Plútó fordul szintén a hét elején, átrendezi az életet a pszichében is, de előtte megmutatja, honnan hova tartunk. Nem érdemes ráfeszülni, amit el kell rontani, azt úgyis elrontjuk, amit meg nem, azt úgyis jól csináljuk.

A Mars–Plútó szextil a hétvége előtt csak fokozhatja a hét eleji állapotot. Vállalkozásban financiális problémákat jelez, amit komoly lendülettel igyekszünk megoldani, többnyire sikerrel. Azért többnyire, mert a semmiből nem fogunk még a csillagok hatására sem várat építeni, de a képzett ezoteristák nyilván tudnak rá megoldást.

Második héten lehet, hogy kicsit félünk valamitől, amit eddig fontosnak gondoltunk, de igyekezzünk realistán hozzáállni a dolgokhoz és akkor letisztulhat a kérdés. Életünk legtöbb problémáját mi csináljuk, nem keletkezik. Pont ezért megoldható – mivel Halak vagyunk, kell hozzá mindig egy társ vagy pár. Ebben vagyunk jók, nem kell a magányos hőst játszani, de ne akarjunk rátapadni olyanra, aki nem bírja ezt. Legyünk magunkhoz őszinték, vagy ha valaki más az hozzánk, ne a sírás és tagadás legyen az első reakciónk, hanem a megfontolás.

A Nap–Szaturnusz szextil jön elénk első fényszögként, önfegyelmünk jó szolgálatot tehet, és segít, hogy önmagunkra találjunk adott helyzetben, akár munka, akár magánélet. Hét közepén a fiatalabbaknak jól jöhet egy gamer-party, kikapcsol, és talán még egy új ismeretség is bejön. Ne tervezzünk egyből örök barátságot vagy hasonló alapvető érzelmi kötődést, ha úgy van, hogy kell, majd kiforrja magát.

Harmadik héten a Nap–Uránusz együttállás megfoghatja az üzlettársainkat vagy szerelmünket, mert rájöhetnek, hogy mennyire ki vannak nekünk szolgáltatva. Lehet, hogy ez különös érzés lesz, de igyekezzünk nem visszaélni vele, még a másik érdekében sem. A Vénusz–Szaturnusz szextillel a frissen szerzett vagy évek alatt kiforrott önfegyelem révén harmonikus kapcsolatot tudunk elindítani vagy fogadni a napokban.

A Merkúr jegyet vált, társasági életünk fellendülhet, vagy pezsgőbb időszak kezdődhet pár hétre. Éljünk a lehetőséggel, és tegyük mozgalmassá, ha eddig pangott. Új lehetőségek és távlati tervek is kijöhetnek ebből.

A Plútó–Merkúr kvadráttal ugyanakkor belefuthatunk olyan rosszindulatú személybe, aki szándékosan akadályoz. Ha kikerüljük az érzelmi csapdát, akkor nem tud sokat tenni, tehát simán a képébe is nevethetünk. Nem muszáj azért áldozatot játszani, mert amúgy fogékonyak vagyunk az önsajnálatra. Hétvégére két együttállás is jön, Vénusz–Uránusz és Nap–Jupiter. Mindkettő próbára teheti a talpraesettségünket és a hűségünket is. Menni fog.

Negyedik héten lehet, hogy veszítünk valamit akár a munkában, akár a magánéletben. Meglepetésre nagyon bejön a dolog, de figyeljünk erre, mert ez Neptun–Nap szextil, azaz ha kiderül, hogy túlzottan légből kapott a dolog, akkor egyrészt aki rájön, szentül hiszi, hogy hülyének néztük és utálni fog, vagy született hazugnak tart, ami csak stratégia, de ettől még meg fog bélyegezni. Munkában pedig az állásunkkal is játszhatunk emiatt.

A Nap–Plútó trigon a hét közepén a családi életünkre hathat ki. Találhatunk egy olyan lehetőséget vagy segítséget, amivel rendezni tudjuk magánéletünk bizonyos nehézségeit. Maga a szerető ténye vagy a lebegtetés is gyógyító hatású lehet adott szituációkban.

Huszonharmadikán telihold jön, és a Vénusz is jegyet vált. A családi értékek kerülhetnek elő pár hétig, de egy erősebb önbecsülés is megjöhet, ahol abban a helyzetben állunk a sarkunkra, ahol eddig sumákoltunk.

A Jupiter és Neptun szextilje is most lesz egzakt, ami egyfajta sajátos varázserőt is hozhat nekünk. Mivel egyik megoldási stratégiánk a ködösítés ott, ahol pár felvállalt ténymondat azt a tévképzetet kelti, hogy a másik nem ezt akarja hallani, és az érvényesülés másnak fájhat, így inkább nem a valóságot tesszük közzé. De ezt most tetézheti a két bolygó hatása, tehát sokkal könnyebben hisznek nekünk, mint amúgy. Csak hát, ezek többnyire kiderülnek, ha tények kerülnek elő... Úgyhogy ez az újonnan formálódó képességünk inkább csapda lesz, mint érték. Az teszi veszélyessé, hogy magunk is elhisszük, hogy jó, ha a ködöt használjuk...

A Jupiter jegyet vált a hétvégén, és mostantól sokáig a család és a gyökerek felé terel bennünket. Ötödik héten Merkúr–Szaturnusz szextillel az ékesszólásunk teljesedhet ki. Vállalkozóként törvényes dolgaink vagy éppen az adózást elkerülő módszereink is téma lehetnek, tehát nézzük át a könyvelést...

A hónap utolsó fényszöge Merkúr–Uránusz együttállás, ami hozhat egy újfajta ezoterikus szemléletet, amivel kívül kerülhetünk a szokott társaságunk keretein. Ennek veszélye, hogy magunkra maradunk, vagy annyira elvadult figurákat látunk hozzánk illőnek, akiket eddig elkerültünk. Racionálisabb élethelyzetben, vagy ha nincs komolyabb érzelmi válságunk, akkor éppen segíthet ez az állás, hogy sziporkázó ötletekkel kezdjük a következő hónapot.

Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a hírlevelünkre itt.


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest