szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elődjénél közel 20 centiméterrel hosszabb vadonatúj Opel Grandland elektromos verziója 700 kilométeres hatótávval kecsegtet.

Az Opel rajongóknak kicsit olyan érzése lehetett mostanság, hogy a Stellantis némileg elhanyagolja patinás német márkáját, nemrégiben azonban feltűnt a színen a vadonatúj Frontera és most itt a szintén teljesen új Grandland, mely modellek sikeréhez nem titkoltan igen komoly reményeket fűznek a gyáriak.

Opel Frontera
Opel
Opel Grandland
Opel

A Németországban megrajzolt, fejlesztett és gyártott új Grandland egy 4,65 méter hosszú SUV, mely ily módon az elődjénél 17 centiméterrel nagyobb újdonság belsőégésű motoros, plugin hibrid és tisztán elektromos változatban is kapható lesz.

Az első STLA-Medium platformos Opel legközelebbi rokona az általunk nemrégiben alaposan letesztelt Peugeot 3008, a két típus karaktere azonban jelentősen eltér egymástól.

Peugeot 3008
László Ferenc
Opel Grandland
Opel

A jellegzetes Vizor designjegyeket felvonultató új Grandland most először világító emblémával támad, fénycsíkkal összekötött szuperokos fényszóróiban több, mint 50 ezer pixel teljesít szolgálatot, és a hátsó Opel felirat is világít a sötétben.

A műszerfalon egy enyhén a sofőr felé fordított 16 colos hatalmas érintőkijelző teljesít szolgálatot, ezenkívül pedig az AGR minősítésű szuperkényelmes ülések, illetve az 550-1641 literes csomagtér mellett sem mehetünk el szó nélkül.

Opel Grandland
Opel
Opel Grandland
Opel

A maximum 20 colos kerekekkel szerelt SUV alapmodelljében egy lágyhibrid technikával kiegészített, 136 lóerős 1,2 literes 3 hengeres turbós benzinmotor teljesít szolgálatot.

A zöld rendszámos plugin hibrid verzió 85 kilométeres elektromos hatótávval kecsegtet, a tisztán elektromos hajtásláncú Grandland két verziója pedig 525, illetve 700 kilométeres hatótávval kecsegtet.

Opel Grandland
Opel

Az ideális esetben 26 perc alatt 10-ről 80 százalékra feltölthető nagyobb akkumulátora kapacitása eléri a 98 kWh-t.

A hivatalos árak egyelőre ismeretlenek. Német lapértesülések szerint a lágyhibrid verzió 38 000 euró (15 millió forint), az elektromos pedig 45 000 euró (17,7 millió forint) magasságában startolhat el.

Opel Grandland
Opel