szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BBC információi szerint nincsenek túlélői az esetnek.

Tíz ember meghalt, miután két helikopter összeütközött a levegőben a malajziai királyi haditengerészet felvonulásának katonai próbáján – áll a haditengerészet közleményében, amelyről a Reuters hírügynökség számolt be.

„Minden áldozatot a helyszínen halottnak nyilvánítottak, és a Lumut katonai báziskórházába szállították azonosításra” – olvasható a haditengerészet közleményében. Mohamed Khaled Nordin védelmi miniszter tájékoztatása szerint mind a 10 fő, aki életét vesztette, 40 év alatti volt.

A BBC azt írja, hogy az egyik helikopter nekicsapódott a másik rotorjának, majd mindketten a földbe csapódtak. A lap szerint az egyik helikopter, egy HOM M503–3-as, hét emberrel a fedélzetén, feltehetően egy futópályára zuhant, a másik, egy Fennec M502–6-os, amely a másik három áldozatot szállította, egy közeli úszómedencébe zuhant.

A BBC információi szerint nincsenek túlélői az esetnek.

Megatron on Twitter: “BREAKING: 🇲🇾 2 military helicopters crash after mid-air collision in Malaysia, killing all 10 people on board pic.twitter.com/ckiEaqnd4R / Twitter”

BREAKING: 🇲🇾 2 military helicopters crash after mid-air collision in Malaysia, killing all 10 people on board pic.twitter.com/ckiEaqnd4R

A helyi rendőrség megerősítette, hogy a közösségi médiában terjedő felvételek valódiak. A haditengerészet közölte, hogy vizsgálják a baleset okát.