Három légióstól is elköszöntek Fehérváron

2024.04.23. 17:33
Három légiós, Gleason Fournier, Tim McGauley és Guillaume Leclerc távozik a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatától – számolt be a Magyar Távirati Iroda keddi bejelentése alapján.

A következő idényben a Bajnokok Ligájában is érdekelt klub kedden jelentette be, hogy előbbi két kanadai játékos más együttesben folytatja pályafutását, a francia válogatott támadó pedig családi okok miatt nem tér vissza Magyarországra.

A 32 éves Fournier hátvéd létére az osztrák liga alapszakaszában 46 mérkőzésen 17 pontot (5 gól, 12 gólpassz) gyűjtött, ugyanakkor a rájátszásban hét meccsen nem szerzett pontot.

A 28 éves csatár, McGauley 44 alapszakasz-összecsapáson 33 pontot (9, 24) termelt, a playoffban viszont – az első körös búcsú ellenére – csapata legjobbja volt, háromszor volt eredményes és három gólt előkészített.

A szintén 28 esztendős csatártársa, Leclerc hasonlóan teljesített az alapszakaszban (9 gól, 23 gólpassz), a rájátszásban viszont csak kétszer lépett jégre, pontot nem szerzett – jegyezte meg az MTI.