Tavasztól költözködnek a MÁV-székház dolgozói: ide kerülnek a dolgozók

tegnap 18:27
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Költözni kényszerülnek a MÁV-székház dolgozói / Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Költözni kényszerülnek a MÁV-székház dolgozói / Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Költözni kényszerültek MÁV-székház munkatársai, miután a cég nem használja tovább a Raiffeisentől bérelt irodát; kiderül, hova költöztetik a dolgozókat.

A 24.hu-nak a Vasutas Szakszervezet (VSZ) elnöke, Meleg János számolt be az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) előző héten történt egyeztetéséről.

Május 6-án veszi kezdetét a költözés első üteme: a MÁV-székház 2100 dolgozójából 700-nak a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székháza szolgál majd új munkahelyeként. Júniustól a pályaüzemeltetési egység közel 400 munkavállalója a Mol egykori székházába kerül, ám mivel az Október huszonharmadikai épület jelenleg felújítás alatt áll, addig otthonról dolgozhatnak.

A MÁV közbeszerzést írt ki a dolgozók elhelyezésére, s eddig az MKB XIII. kerületi irodaháza lehet a befutó.

További 200 munkavállalót külsős helyszínre helyezhetnek, például a MÁV Kerepesi úti igazgatósági irodaházába.

A cégnél dolgozók attól félnek, hogy a költözés miatt elveszíthetik a munkájukat, ám a minisztérium megnyugtatta az aggódó dolgozókat, közölve a szakszervezeti képviselőkkel, hogy nem bocsátanak el egy munkavállalót sem. Ám a költözés egyéb komplikációkat és működési zavarokat okozhat, például fontos dokumentumok elkeveredését.

A 24.hu szerint a Raiffeisen hajlandó lett volna akár alacsonyabb bérleti díjért is megújítani szerződését a MÁV-val, de a vasúttársaság erre nem volt nyitott. Meleg János szerint több adófizetői pénzbe kerülhet a költözés, mintha a Raiffeisentől bérelt székházban maradtak volna a munkavállalók, hiszen a szállítási költségek mellett a tárolásra is pénzt kell fordítani, ugyanis a berendezés 30%-a nem alkalmas a szállításra.

A portállal a MÁV sajtóosztálya osztotta meg a következőket:

A vezérigazgatóság költözésével kapcsolatos szerződéskötések még nem zárultak le

– közölte a sajtóosztály, így konkrét összegről még nincs információ. Ami biztos hogy a MÁV szerint évi több száz milliós – átmeneti időszakban akár másfél milliárdos – megtakarítást jelenthet a költözés.

Frissítés!

Cikkünk publikálását követően a MÁV felvette a kapcsolatot a Blikkel és tudatták velünk, hogy a vasúttársaság csoportirányítási és támogatási területeinek költözése jóval gyorsabban, mindössze két ütemben zajlik le, várhatóan június elejéig teljesen lezárul – szó sincs ezernél több ember akár szeptemberig tartó otthoni munkavégzéséről, home office-ba kényszerüléséről.

A Raiffeisen-irodaház kiürítése és az új bérleményekbe való beköltözés nem jár együtt létszámcsökkentéssel: összességében a korábbival megegyező számú munkaállomás kerül kialakításra az új helyszíneken is.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

MÁV

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

MÁV költöztetés székház irodaház dolgozók munkavállalók