Ma van a rendőrség napja

2024.04.24. 10:46
Április 24-én tartjuk minden évben a rendőrség napját. Ez alkalomból kedden állománygyűlést tartottak a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. Vörös Ferenc r. dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány összesen 44 jutalmat adott át.

A kormány határozata alapján 1992-től Szent György napján, április 24-én rendezik meg Magyarországon a rendőrség napját. Sárkányölő Szent György évszázadokon át a lovagok, fegyverkovácsok, lovaskatonák és a vándorlegények patrónusa volt. Ma már a cserkészeké és a rendőröké.

A jeles napról a kormány is megemlékezett, a Facebookon tettek közzé egy bejegyzést, amelyben megköszönik a rendőrök példaértékű szolgálatát.

Az alkalomra a rendőrség is készült egy videóval.

Egész évben értetek szolgálunk és védünk, de ez a mai nap különlegesebb számunkra: ma minden kék szív kicsit nagyobbat dobban. Fogadjátok szeretettel az ebből az alkalomból készített videónkat

– írják.

Elismerések

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a rendőrség napja alkalmából tartott állománygyűlésen. Vörös Ferenc r. dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány összesen 44 jutalmat adott át. Két tűzoltót és két hivatásos vadászt is elismerésben részesített – írja a police.hu.

Átadta a Békés vármegyei „Év Rendőre” díjakat, amelyet rendészeti kategóriában Bordács Zoltán r. főtörzszászlós, a Békéscsabai Rendőrkapitányság járőrparancsnoka vehetett át. A bűnügyi szolgálat részéről Tóth Csaba r. százados, a Békési Rendőrkapitányság alosztályvezetője érdemelte ki a kitüntető címet. A határrendészek közül pedig Orosz István r. főtörzszászlós, a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség szolgálatparancsnoka lett az „Év rendőre”.

A rendőrkapitányságok és határrendészeti kirendeltségek közül az „Év Helyi Szerve” címet a Békési Rendőrkapitányság állománya kapta. Az „Év Határvadásza” címet Birkás László határvadász tizedes érdemelte ki, „Év Munkatársa” címet pedig hét rendőrségi dolgozó vehetett át.