Többen rosszul lettek egy komáromi akkumulátorgyárban

2024.04.24. 15:15
Mentőautók érkeztek kedden az SK On Hungary Kft. komáromi akkumulátorgyárba, először egy baleset, később több dolgozó rosszulléte miatt.

Baleset, majd enyhe rosszullét miatt riasztották a mentősöket a komáromi SK On Hungary Kft. gyárába – értesült a Telex. A lap olvasóinak beszámolója alapján több dolgozó is rosszul lett a komáromi SK On Hungary Kft. gyárában, ezért több mentőautó vonult a helyszínre még kedd délelőtt.

Az Országos Mentőszolgálat Főigazgatósága megerősítette a lap értesüléseit, hozzátéve, hogy a mentőket először egy baleset miatt, órákkal később pedig enyhe rosszullét miatt riasztották.

A gyár közleményben reagált a történtekre, azt írták, hogy április 23-án délelőtt kis mennyiségű anyag fröccsent az egyik munkavállalóra az összeszerelési folyamat alatt, az anyag minimálisan érintkezett a nyak területével. Bár az alkalmazottnál mindent rendben találtak az orvosi szobában, a vállalat további vizsgálatok miatt kórházba szállíttatta, ott szintén semmilyen rendellenességet nem igazoltak. 

A vállalat az esetet az illetékes hatóságoknak is jelentette, akik azonnal helyszíni ellenőrzést végeztek és a területen dolgozó összes munkavállalót elővigyázatosságból evakuálták a telephelyen kívülre. A hatóságok a levegőminőségi mérésekkor nem tapasztaltak rendellenességet, így a munka az ellenőrzést követően folytatódhatott – írták.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint a dél-koreai székhelyű SK On Co., Ltd. magyarországi leányvállalatának területét az üzemi baleset miatt több dolgozó is elhagyta, azonban tűzoltói beavatkozásra és lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, ugyanis a katasztrófavédelmi mobil labor mérései alapján határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható.