DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Mercedes: Jobbak így az F1-es sprinthétvégék

Még a kínai hiba ellenére is úgy gondolja James Allison, hogy így már kevésbé tartanak a mérnökök a sprintes lebonyolítástól.

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója szerint másképp kell hozzáállniuk az F1-es csapatoknak az idei sprintekhez, miután megváltozott a lebonyolítás: immár hozzányúlhatnak az autó beállításaihoz, és módosíthatják azokat a sprintfutam, valamint a nagydíj kvalifikációja között.

„Ez igazából elég nagy különbséget jelent. A sprinthétvégék általában egy bizonyos fokú félelmet keltenek a mérnökökben, mert eddig csak egy őrült óra állt rendelkezésre ahhoz, hogy minden készen álljon – majd utána bármi is történt, azt kellett végignézni a hétvége további részében” – utalt arra Allison, hogy az elsőre kitalált beállításokkal kellett végigküzdeni minden szekciót.

m427505_resize



„Most viszont van esély megmenekülni, ha valamit elrontottunk a hétvége sprintfelében, és ez egy olyan dolog, aminek örülünk, amit kedvelünk a szabályokban” – tette hozzá, de nem kerülhette ki azt a kérdést sem, hogy akkor hogyan tudtak ennyire mellényúlni a sprint után Lewis Hamilton autójával.

„Sajnos ez kétélű fegyver. Ha bölcsen használjuk ki ezt az időszakot, akkor javíthatunk az autón a nagydíjra, jobbak lehetünk, mint a sprintfutamon. De ha ezt a második módosítást elrontjuk, akkor rontunk a helyzeten is. De összességében szerintem ez egy jó változtatás, nagyobb rugalmasságot enged meg a hétvége során” – mondta Allison.

A következő sprinthétvégére nem kell sokat várni, hiszen a soron következő Miami Nagydíjat is ilyen körülmények között rendezik meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: