DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

„Nagy év áll Checo előtt” – Horner

A Red Bull F1-es csapatfőnöke biztos benne, hogy a mexikói összeszedi magát 2024-re. Azt is elmondta, mely területeken kell fejlődnie.

Sergio Perez számára remekül kezdődött a 2023-as Formula-1-es szezon, négy futamot követően még úgy tűnt, tartani tudja a lépést címvédő csapattársával, Max Verstappennel is, hiszen 2-2-re álltak a győzelmeket illetően.

Miami után azonban elveszítette a fonalat a mexikói, többször is kiesett már az időmérő korai szakaszaiban, többször hibázott a versenyen, s a tempója is jelentősen elmaradt a harmadik világbajnoki győzelme felé száguldó hollandétól, így Perez a dobogós pozíciókat is csak elvétve tudta elcsípni.

f1-perez-redbull-2023_1



Végül aztán ennek ellenére második lett az egyéni vb-összetettben – először sajátította ki a versenyzők értékelésében az első két pozíciót a Red Bull –, ám így is rendszeresek azok a pletykák, hogy inoghat az ülése az energiaitalosoknál 2025-re. Christian Horner az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjat követően kijelölte azt a területet, ahol előrelépést vár Pereztől 2024-ben:

„Úgy vélem, az utolsó néhány futamon nyomott egy újraindítást. Ha megnézzük Abu Dhabiban is az adatai elemzését, akkor a tempója ismét nagyon-nagyon erős volt. Csak meg kell oldania a szombatjait” – jelentette ki a Red Bull csapatfőnöke a Formula1.com hasábjain.

„A versenytempója ott van, a versenyteljesítménye fantasztikus, valószínűleg több autót előzött meg idén, mint bárki más, de egyszerűen csak arra van szükségünk, hogy az első négyből rajtoljon, ne a kilencedik-tizedik helyekről, bármi is volt az átlaga az előző néhány versenyen.”

f1-perez-horner-redbull_3

„Még így is a második helyen végzett a világbajnokságon, nyert néhány nagyszerű futamot, produkált néhány remek teljesítményt, de úgy gondolom, tudja, mely területeken kell fejlődnie. Szerintem némileg újragondolja majd, hogyan álljon a versenyzéshez jövőre.”

„Tudja, hogy nagy év lesz ez számára, így ki fogja használni az időt a télen arra, hogy átgondolja, hol kell fejlődnie, és biztos vagyok benne, hogy harcra készen fog visszavágni a következő szezonban” – fogalmazott Horner.

A nagy esztendővel célozhatott Perez lejáró szerződésére is a Red Bull csapatvezetője, aki nemrég nyíltan kimondta, hogy 2025-től minden nyitott a második ülést illetően, s vannak házon belüli és kívüli opcióik is Verstappen csapattársának személyére.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: