DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
Egyéb

A családi fotók segítenek az emlékek felidézésében

Családi összejöveteleken, különleges alkalmakkor a cél mindig az, hogy tökéletes fotókat készítsünk az utókor számára.

Ezeket még unokáink is boldogan nézegetik sok-sok év múlva. Azonban nem mindegy, hogy a fotókat profi készíti, vagy mi magunk. 

 

A családot mi fotózzuk le, vagy kérjünk fel egy profit?

A Mezősi Gréta Photo család témakörében készült képei segíthetnek eloszlatni a kételyeinket, hiszen sokkal többet adhatnak nekünk, mint gondolnánk. A profi fotós pontosan tudja, hogy mire kell figyelnie a felvételek készítése során annak érdekében, hogy a kép azt a pillanatot tudja visszaadni, ami az egész rokonság számára is fontos. Nézzük meg, hogy mire érdemes odafigyelni és látni fogjuk, hogy ez a feladat nem is olyan egyszerű. 

 

Mire figyeljünk oda fotózáskor, ha mégis úgy döntünk, hogy mi készítjük el?

A különféle beállítások, a pózok és a ruhák, valamint a helyszín kiválasztása is sokat nyom a latba a fotózások során. Egy hangulatos program, egy közös nyaralás, egy karácsonyi ünnepi vacsora, egy születésnap vagy egy keresztelő mind-mind fontos események, amelyeket érdemes megörökíteni.

gretaphoto.com - 2024 április - LinkMarketing - 1



Természetesen sok esetben a helyszín már adott, de a megfelelő ruhákkal és a beállításokkal sokkal jobb képek készülhetnek. Minden fotózás célja az, hogy olyan pillanatképeket tudjunk megörökíteni, amelyek valóban visszaadják az együtt eltöltött idő szépségét. 

 

Otthoni fotózás

A családi mindennapok különleges pillanatait egy otthoni fotózással lehet a legjobban megragadni. Ez lehet egy közös főzés, a társasjátékozás a gyerekekkel, vagy egy esti meseolvasás, egy meghitt beszélgetés. Nagyon sok olyan közös program van, amelyekre érdemes odafigyelni, hiszen évekkel később mindenki boldogan nézi majd meg a fényképeket.

 

A különféle ünnepek megörökítése

Ezek a legkedvesebb pillanatok a családok számára, hiszen összegyűlnek és boldogan ünnepelnek. Teljesen mindegy, hogy egy karácsonyról vagy egy születésnapról van szó, hiszen a lényeg abban rejlik, hogy egy nagyobb család összes tagja közösen szerepelhet egy fényképen. 

Az ünnepek különleges színvilága, mint például karácsonykor a piros, az arany vagy a zöld, esetleg húsvétkor a tavaszi színek, mindenkit elvarázsolnak. Ezeket az alkalmakat mindig érdemes evidenciában tartani.

 

Szabadtéri programok

Az aktívabb családok ne sokat gondolkodjanak ezen a lehetőségen, hiszen ha sokat járnak kerékpározni, kirándulni az erdőbe, vagy a gyerek focimeccseire, akkor ezek is nagyon jó alkalmak a közös kép elkészítéséhez. Nem kell feltétlenül ragaszkodni a gólokhoz vagy a sétához, egy összenevetés vagy egy kergetőzés is tökéletes alap lesz a meghitt családi fotó elkészítéséhez. 

A legfontosabb, hogy eldöntsük, mi magunk állunk-e neki a képek elkészítésének vagy hozzáértő személyre bízzuk. A saját fotók esetében számolni kell azzal, hogy a kép készítője nem tud majd szerepelni a közös fotókon, így minden fontosabb esemény megörökítéséről lemarad.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: