Putyin kemény üzenetet küldött Zelenszkijnek

Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij
Vágólapra másolva!
Szergej Nariskin, az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat (SVR) igazgatója - Vlagyimir Putyin egyik bizalmi embere, tehát amit mond, tekinthetjük Putyin üzenetének - egy kerekasztal-beszélgetésen közölte abbeli meggyőződését, miszerint a kijevi kormány bukásra van ítélve. Mint fogalmazott, Volodimir Zelenszkijt és a kormányát cserben fogják hagyni az amerikaiak.
Vágólapra másolva!

Szergej Nariskin, az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat (SVR) igazgatója egy kerekasztal-beszélgetésen éles üzenetet tolmácsolt Volodimir Zelenszkijnek és a kijevi kormánynak. Mint fogalmazott, a "kijevi bábkormányt" végül elkerülhetetlenül cserben fogják hagyni a tengerentúli urai.

Volodimir Zelenszkij egyre nagyobb bajban van Forrás: AFP/Ukrainian Presidential Press Service

– mondta az igazgató.

A hírszerzés vezetője hangsúlyozta azt a meggyőződését is, hogy az oroszok és az ukránok egy három népből álló nemzet két része, amelybe a fehéroroszok is beletartoznak. A múltra utalva elmondta, hogy "az ukrán nacionalizmus egyetlen történelmi célja az, hogy Ukrajnát fegyverré tegye Oroszország ellen" — írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

– mondta.

Nariskin megjegyezte, hogy a "különleges katonai művelet" történetének hivatalos tanulmányozását Vlagyimir Putyin orosz elnök utasítására kezdték meg.