Tragédia

Többen meghaltak egy dél-kínai útomlásban - videó

A keresési munkálatokat nehezítette a folyamatos esőzés, a helyszínen lezúduló kavics és föld, ami kockázatot jelentett a munkások számára.

2024.05.02 08:19MTI

Kína Kuangtung tartományának egy hegyvidéki autópályáján történt útomlás miatt 36 ember meghalt, további 30 megsérült, miután több tucat autó zuhant le a beomlott részeken - jelentette csütörtökön a kínai állami média.

A heves esőzések által kiváltott omlás szerdán helyi idő szerint hajnali 2 óra 10 perc körül történt a Mejcsou-Tapu gyorsforgalmi úton, ahol a 17,9 méter hosszú beomlott részen a hatóságok 23 járművet találtak.

A keresési munkálatokat nehezítette a folyamatos esőzés, a helyszínen lezúduló kavics és föld, ami kockázatot jelentett a munkások számára - mondta a tűzoltóság egyik tisztviselője, hozzátéve, hogy a mentőcsapatok tíz sávra osztották a területet, kutyákkal és életjelző eszközökkel, kotrógépekkel és darukkal kutatták át a területet.

A kínai állami média jelentése szerint Hszi Csin-ping kínai elnök a legnagyobb erőfeszítésekre szólított fel az életmentés és a veszélyek elhárítása érdekében, miután továbbra is erős esőzések várhatóak.

Mejcsou egyike a dél-kínai Kuantung tartomány azon területeinek, amelyet április vége óta súlyos esőzés és jégeső sújt, veszélyes sárcsuszamlásokat okozva a térségben.

Az elmúlt négy hétben több mint 56 centiméternyi eső esett a megyében, több mint négyszer annyi, mint tavaly. A múlt hétvégén a tartomány fővárosában, Kuangcsouban egy tornádó miatt öt ember halt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.