Az osztrák kancellár Orbán Viktorral ért egyet: szó sem lehet Ukrajna csatlakozásáról

ORBÁN Viktor; NEHAMMER, Karl, Magyar-szerb-osztrák migrációs csúcs Bécsben
Bécs, 2023. július 7. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Karl Nehammer osztrák kancellár (b) fogadja Orbán Viktor kormányfőt a bécsi kancellári hivatalnál a magyar-szerb-osztrák migrációs csúcs előtt 2023. július 7-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Ausztria a magyarok mellé állt: Nehammer osztrák kancellár kijelentette, hogy szó sem lehet arról, hogy megkezdődjenek az Ukrajna csatlakozásáról szóló tárgyalások. Az osztrák kancellár szerint bármilyen bővítéshez az Unió belső reformjai kellenek, de Ukrajna ekkor sem előzheti meg a már régóta várakozó nyugat-balkáni országokat.
Vágólapra másolva!

Karl Nehammer osztrák kancellár az uniós ügyekkel foglalkozó főbizottságban kategorikusan ellenezte az Ukrajna és Moldova európai uniós csatlakozására vonatkozó gyorsított eljárást – közölte az Interfax ukrán hírügynökség az osztrák parlament sajtószolgálata alapján.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Karl Nehammer osztrák kancellár Brüsszelben 2023. július 17-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Nehammer leszögezte:

idézi a Mandiner a kancellárt.

Azt is hozzátette, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nem konzultált senkivel, mielőtt bejelentette volna, hogy csatlakozási tárgyalásokat helyez kilátásba Ukrajna számára.