DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Norris túl kemény volt, Piastri szerint mindenki hibázott

Norris pole-esélyesként hibázott, Piastrit pedig meglepte, hogy egy gyenge körrel a hatodik helyet szerezte meg – ám a friss fejlesztésekkel erős felzárkózást várnak a McLaren pilótái.

Izgalmas sprintkvalifikációt hozott a Miami Nagydíj pénteki napja: Max Verstappen egy elrontott körrel szerezte meg az első rajtkockát a szombati sprintfutamra. Mellőle Charles Leclerc indulhat, míg a harmadik pozíciót Sergio Perez szerezte meg.

Az első két felvonásban a McLaren britje, Lando Norris esélyesnek tűnt egy újabb sprintidőmérős pole-pozíció megszerzésére, ám az SQ3-ban belehibázott a körébe – ezzel csak a kilencedik helyre kvalifikálta magát a szombati futamra.



„Egyszerűen túl keményen nyomtam, de az autó remeknek érződött” – értékelt Norris a sprintkvalifikációt követően. „Butaság volt részemről, már az első kanyarban belehibáztam, onnantól pedig borult minden. Sajnálom, hiszen jó munkát végzett a csapat, a fejlesztéseink működnek – ilyen szempontból mindennel elégedett vagyok.”

Arra a kérdésre, hogy a fejlesztések segíthetik-e a szombati sprintversenyen a McLaren versenytempóját, és képes lesz-e felzárkózni, így felelt: „Nagyon remélem, a tempónk a helyén volt, talán az egyik legerősebb a mezőnyben. Csalódott vagyok a mai nappal, de a sprintfutamon a legtöbbet fogom kihozni belőle.”

Piastrit kellemesen meglepte a helyezése

Az ausztrál a hatodik helyen zárt, amivel saját magát is meglepte – állítása szerint az utolsó köre sokkal gyengébbnek érződött: „Mindenkinek nagyon nagy kihívást jelentett ez az etap. Nem tudom, hogy a pálya változott ennyit, vagy csak egységesen azt gondoltuk, hogy sokkal jobbak lesznek a lágy gumik.”

„Szörnyűnek éreztem az utolsó köröm, mégis a hatodik helyre volt elég – a többiek is ezek szerint rossz időket autóztak. Lando talán az egész sprintkvalifikáció leggyorsabb körét teljesítette a közepeseken az SQ2-ben… Nagyon meglepő. Azonban nem vagyok ellenére a hatodik helynek.”

Arra a kérdésre, hogy gumikopás szempontjából kihívást jelentő versenyt vár-e, így felelt: „Nem igazán, de mindenkinek nehéz dolga lesz. A gumik szerintem túl fogják élni, csak nagyon fel tudnak forrósodni. Izgalmas sprintfutamra számítok, hiszen páran nem a megszokott helyezésüket érték el – nem nagyon láttunk ma konzisztens teljesítményt. Kíváncsian várom a holnapi futamot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: