Itt van Putyin kemény üzenete Bidennek és Zelenszkijnek

Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij
Vágólapra másolva!
Nem változtat az ukrajnai "különleges hadművelet" menetén Joe Biden amerikai és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tervezett washingtoni találkozója, amelyet a Kreml komoly figyelemmel fog kísérni - jelentette ki Dmitrij Peszkov, az orosz államfő sajtótitkára keddi tájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

"Fontos megérteni, hogy az Ukrajnába pumpált több tízmilliárd dollár nem segített abban, hogy sikereket érjen el a harctéren. További tízmilliárdok ugyanarra a fiaskóra lesznek ítélve" - fogalmazott a Kreml szóvivője.

Az orosz Külső Hírszerző Szolgálatnak (SZVR) arról a bejelentéséről szólva, hogy a Nyugat Zelenszkij leváltását készíti elő, Peszkov kijelentette:

"A sok kudarc, amely Ukrajnában folyamatosan történik, a csónak himbálózásához, a kormány tekintélyének megingásához vezet, ez tényleg szabad szemmel is látható."

Azzal kapcsolatban, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő bejelentette, hogy indulni fog a jövő évi elnökválasztáson, Peszkov elismerte, hogy a világon különbözőképpen ítélik meg az orosz elnököt, de úgy vélekedett, a lényeg az, hogy az oroszok többsége támogatja őt.

"Ez egy teljesen megdönthetetlen tény, amit az elnök nagyra tart, és amiből erőt merít" - mondta.