Orbán Viktor: Az Európai Uniónak komolyan kell vennie a szabályait

ORBÁN Viktor, Orbán Viktor miniszterelnök
Budapest, 2023. december 13. Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről szóló kormánypárti országgyűlési határozati javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. december 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az Európai Uniónak komolyan kell vennie a szabályait - mondta a miniszterelnök szerdán az Országgyűlésben az Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről szóló kormánypárti országgyűlési határozati javaslat általános vitájában.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor úgy fogalmazott:

Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről szóló kormánypárti országgyűlési határozati javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. december 13-án Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Ukrajna gyors csatlakozásával márpedig az uniós intézmények éppen azt fogják kérni a tagállamoktól, így Magyarországtól is, hogy saját szabályainkat se tartsuk be" - mutatott rá.

A kormányfő emlékeztetett: az Európai Bizottság hét konkrét feltételt támasztott Ukrajna számára ahhoz, hogy megkapja a tagjelölti státuszt. Ráadásul a korábbi csatlakozó országoktól eltérően Ukrajna úgy kapta meg a státuszt, hogy a feltételeket csak utólag kell teljesítenie.

Orbán Viktor hangsúlyozta:

- jelentette ki a miniszterelnök.