DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

„Amint győztes autót kapott, egyből megcsinálta”

Andrea Stella szerint a csapat felelőssége volt, hogy végre jó technikát adjanak Norris alá. Elismerte: meglepte őket, hogy Verstappennek nem volt válasza.

Kétségtelen, hogy Lando Norris Miami Nagydíjon aratott diadalában kulcsszerepet játszott a biztonsági autós fázis számára kedvező időzítése, hiszen a kevesebb időveszteséggel járó kerékcseréje után az élre tudott visszaállni. Ugyanakkor már előtte is jó tempót autózott és közelített Max Verstappenre, miután Sergio Perez kikerült előre, az újraindítást követően pedig nem volt válasza a Red Bullnak a McLarenre.

f1-norris-mclaren-miami-win-1



Andrea Stella, a wokingiak F1-es csapatvezetője el is ismerte, hogy némileg váratlanul érte őket, hogy ennyire erős volt a fejlesztések sorával felpakolt MCL38-as Miamiban: „Tudtuk, hogy az autó gyors, ugyanakkor kicsit meglepetés. De pozitívan vesszük és elfogadjuk a jövőre nézve is.”

 

A csapat is megkönnyebbült, nemcsak Norris

Norris a 110. Formula-1-es versenyén tudott először diadalmaskodni, sokan már kételkedtek benne, hogy az esélyeit többször elszalasztó brit valaha révbe ér. Stella azonban bízott a pilótában: „A legfontosabb Lando első győzelme, mivel nagyon megérdemelte. Mindig mondtuk, hogy amint megadjuk neki a megfelelő eszközöket, meg fogja csinálni, és meg is csinálta.”

„Úgy vélem, ez nemcsak az ő vállán volt teher, hanem a miénken is. Tudtuk, hogy amint győztes technikát adnánk alá, teljesítene. Úgyhogy éreztük a felelősséget, és mindig mondtam, hogy ez rajtunk múlik, nem Landón.”

f1-norris-stella-miami-mclaren-podium

„De elismerés Landónak, tovább fejlődött a tél során, főleg ha megnézzük az időmérőket és azokat a köröket, amikor néha nem kell 100 százalékon nyomni, ha gyors az autód, csak ott lenned. Ez számomra azt példázza, mennyire készen állt, és ha megnézzük a dobogóit, többször szerezte őket olyan autóval, amelyek nem voltak jók a pódiumra erőből, szóval szerintem Lando szép utat jár be.”

Stella külön megdicsérte azt, ahogy Norris felépítette a futamát: „Azt kell mondanom, elképesztően éretten menedzselte a versenyt. Amint látta, hogy nem sokat tehet az első kör után, elkezdte kímélni az abroncsait, mert tudta, hogy eljön majd egy ponton az ő ideje. Hihetetlen tempót húzott elő, amikor az előtte állók kiálltak. A legtöbbet hozta ki az eszközeiből. Győztes technikát kellett adnunk neki, és amint ezt megtettük, ő el is érte.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: