Hatalmas a részvétel a nemzeti konzultáción: 98 százalék nem kér Ukrajna uniós tagságából!

Nemzeti konzultáció, 2022.10.14., európai uniós szankció, Budapest, posta, kézbesítés
Budapest, 2022. október 14. Az európai uniós szankciókról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit kézbesíti egy postás Budapesten 2022. október 14-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Eddig 280 ezer nemzeti konzultációs ívet küldtek vissza, és az eddig feldolgozott kérdőívek alapján a magyarok 98 százaléka nem támogatja az ukrán uniós tagságot - jelentette be az Országgyűlésben Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. 
Vágólapra másolva!

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az Országgyűlésben szerdán bejelentette, hogy eddig 280 ezer nemzeti konzultációs ívet küldtek vissza, és ez azt mutatja, hogy nagyon magas lesz a végső szám, mivel az ívek kézbesítése még tart, és a konzultáció sem ért véget. Az ukrán tagságról szóló vita esetében az eddig feldolgozott kérdőívek alapján a magyarok 98 százaléka nem támogatja az ukrán uniós tagságot - tette hozzá.

Jelezte: az eredményeket általában a konzultáció végeztével szokták nyilvánosságra hozni, de az ukrán tagságról szóló vita ezekben a napokban az uniós csúcs miatt is "annyira intenzív", hogy ez esetben kivételt tesznek.