Egy rejtélyes potyautas útlevél és jegy nélkül repült Dániából az USA-ba

Vágólapra másolva!
Egy orosz férfi novemberben útlevél és jegy nélkül repült Dániából Los Angelesbe. Azt mondta az amerikai hatóságoknak, hogy nem emlékszik, hogyan jutott át a biztonsági ellenőrzéseken Európában. 
Vágólapra másolva!

A 46 éves Szergej Vlagyimirovics Ocsigava november 4-én érkezett a Los Angeles-i nemzetközi repülőtérre a Scandinavian Airlines 931-es járatával Koppenhágából. Kezdetben azt mondta a hatóságoknak, hogy az útlevelét a repülőgépen hagyta.

Az amerikai vámhatóság munkatársai azonban nem találták meg Ochigavát a járat utaslistáján.

Azzal vádolják, hogy potyautasként tartózkodott a repülőgépen. A vádemelés során ártatlannak vallotta magát. A következő tárgyalást december 26-ra tűzték ki.

Ochigava nem rendelkezett útlevéllel vagy vízummal az Egyesült Államokba való belépéshez, de a vámosok orosz és izraeli személyi igazolványokat találtak nála.

A vádiratban azonban nem szerepel, hogy milyen állampolgárságú, vagy kettős állampolgár-e. A rendőrök a telefonjában találtak egy fényképet is, amelyen egy útlevél látható, amely a nevét, születési dátumát és az útlevél számát tartalmazta - írta a BBC.

A repülőgép személyzete elmondta a nyomozóknak, hogy a járat indulásakor Ochigava egy olyan ülésen ült, amelynek üresnek kellett volna lennie.

A felszállás után folyamatosan a repülőgépen bolyongott, helyet cserélt, és megpróbált beszélgetni a többi utassal. A vámosok nem találták meg Ochigava adatait a rendszerükben, és

csak azután jöttek rá, hogy potyautas volt, miután az összes feljegyzett utast átvizsgálták.

- áll a vádiratban. A férfi azt állította, hogy közgazdaságtanból, valamint marketingből szerzett doktorátust, és legutóbb Oroszországban dolgozott.

Ochigava azzal védekezett, hogy nem tudja, hogyan jutott át Dániában a reptéri biztonsági ellenőrzésen beszállókártya nélkül,

de szinte semmire sem emlékszik, mert akkor már három napja nem aludt. Akár öt év börtönbüntetésre is számíthat, ha elítélik - írta a The Guardian.