Gulyás Gergely: Az Európai Parlament bolondokkal és amorális alakokkal van tele

Gulyás Gergely
Vágólapra másolva!
„A brüsszeli adminisztrációt az amerikai demokrata deep state az ujja köré csavarta" – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Alapjogokért Központ „Magyarország 2023-2024" című rendezvényén. Gulyás Gergely szerint ezért az uniós választások tétje egyszerű: „Több normális ember lesz az Európai Parlamentben, mint most, amikor bolondokkal és amorális alakokkal van tele, akik határozatot fogadnak el arról, hogy a férfiak is szülhetnek". A politikussal Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója és Kovács István, stratégiai igazgató beszélgetett.
Vágólapra másolva!

„Vajon nem az ördögöknek van-e igaza?" - tette fel a kérdést Szánthó arra utalva, hogy Magyarország rendre egyedül áll ki a véleményével. Ennek kapcsán Gulyás az ukrán csatlakozásról szóló vitát hozta fel példaként:

Gulyás szerint a Kelet-Nyugat szembenállásnál az Észak-Dél ellentét sokkal komolyabbá válhat, ezt már Antall József egykori miniszterelnök is felismerte. Úgy vélte, ezt látjuk a migrációs válság mögött is. Az persze ideológiai kérdés, hogy miként kezeljük a bevándorlást, ahogy az is, hogy az együttélés feloldhatatlanul konfliktusos:

Gulyás Gergely kijelentette, hogy

Gulyás Gergely az Alapjogokért Központ rendezvényén. Forrás: Alapjogokért Központ

Ennek legékesebb példája éppen a Magyarországgal szemben zajló boszorkányüldözés.

Gulyás Gergely szerint az uniós választások tétje egyszerű:

„Több normális ember lesz az Európai Parlamentben, mint most, amikor bolondokkal és amorális alakokkal van tele, akik határozatot fogadnak el arról, hogy a férfiak is szülhetnek".

Kovács István azt kérdezte, vajon milyen kimenetele lehet a világ sorsát meghatározó amerikai választásoknak. A tárcavezető szerint