DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

„Én időnként képes voltam nyerni” – Verstappen Hamilton sorozatáról

Max Verstappen szerint az F1-ben megtörténnek az olyan sorozatok, mint amit Lewis Hamilton éppen most él át, bár neki még nem volt hasonlója.

Max Verstappen három világbajnoki címet ünnepelhetett az F1-ben azóta, hogy Lewis Hamilton egyetlen futamot sem nyert meg – a brit utoljára a 2021-e Szaúd-arábiai Nagydíjat tudta behúzni, a következő hétvégén lett először bajnok a holland, azóta pedig két év telt el Hamilton-győzelem nélkül, hiszen a Mercedes egyetlen 2022-es sikerét George Russell aratta Brazíliában.

Verstappen nemrég arról beszélt, hogy neki nem hiányoznak a szoros csaták az első helyért, jobb így, hogy simán, ellenfél nélkül aratja a győzelmeket és döntögeti a rekordokat, mert ő saját magával is jó harcot tud vívni.

A Blick pedig azt is megkérdezte, hogy mit gondol Hamilton sikertelenségi sorozatáról egy hosszú éveken át tartó verhetetlenségi szériát követően – a holland érdekes választ adott:

f1-hamilton-verstappen-austin-2023



„Nekem is volt ilyen. Ó, várjunk. Ez nem igaz. Én időnként képes voltam nyerni. Nos, ilyen időszakok megtörténnek, de én jobban szeretem nem gondolni rájuk, mert felemészti a szükséges energiát” – mondta Verstappen.

Hamilton 2007-től, vagyis az újoncszezonjától kezdve egészen 2022-ig minden évben tudott futamot nyerni, Verstappen pedig csak 2015-ben, az első évében nem végzett az élen egyszer sem, akkor még a Toro Rossóval – 2016-tól, vagyis a Red Bull-korszaktól kezdve viszont minden évben volt legalább egy futamgyőzelme.

A holland azt is hozzátette, hogy szerinte a munkamorálja és hozzáállása miatt volt képes ilyen sikereket elérni az elmúlt években.

„Jelentős figyelmet szentelek annak, hogy mi történik a színfalak mögött. A legkisebb zajt vagy problémát is meg kell oldani a háttérben, másképp nem működhet jól egy olyan nagy szervezet, mint a Red Bull.”

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: