DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Wolff nem akar távozni a Mercedestől, 20 évben gondolkodik

Csapatvezető, motorsport-főnök és résztulajdonos, úgyhogy nem fog csak úgy leköszönni. A csapatfőnökséget átadhatja másnak a napi ügyekkel, de mást nem.

A Mercedes struktúrájáról, működéséről, és a saját jövőjéről, helyzetéről is beszélt Toto Wolff, a csillagosok F1-es csapatának vezetője, motorsport-főnöke, egyben az F1-es istálló társtulajdonosa. Nem akar távozni, leköszönni, és kirúgni sem senkit azért, mert valami nem tökéletes.

„A mentalitást már 2013-ban bevezettük nálunk, és azóta is így működünk: a problémát hibáztatjuk, nem a személyt. Ez egy biztonságos környezet, senkit sem rúgunk ki a rossz teljesítményért, mindig megtaláljuk a megoldásokat” – magyarázta Wolff a Racingnews365.comnak adott interjújában.

ATP_F1_8468_20230603_BARCELONA_Barni_resize_2



„Ha egy részlet nem teljesít, az az én hibám, mert nem teremtettem meg a megfelelő környezetet, vagy nem vettem részt a megfelelő emberek felvételében. Nincs értelme hibáztatni valamit, mert nem végzi elég jól a munkáját, hiszen mindenki a legjobbját próbálta nyújtani. Büszke vagyok erre a mentalitásra, a hibáztatásmentes kultúrára” – mondta a Mercedes vezére.

Ezen a ponton viszont felmerül az, hogy ha a felelős maga Wolff, akkor nem gondolkodott-e el azon, hogy más vezesse az istállót?

„Nem, nem köszönök le, mert még mindig úgy gondolom, hogy hozzá tudok tenni a csapathoz a magam területén a tapasztalatommal. Persze ismernek, tudják, hogy vannak nehéz pillanataim vasárnaponként, megkérdőjelezem magam és a hozzáadott értékem, ütöm magam, de úgy érzem, hogy hozzá tudok tenni” – magyarázta.

„Sajnos nem találtam senkit, akire azt mondanám, hogy neki több energiája, motivációja és képessége van. De láttunk korábban olyan csapatfőnököket, akik már nem tudták a legjobbjukat hozni, addig nem szeretnék eljutni.”

 

A jövője még nyitott

Wolff szerint az sem biztos, hogy mindig szükséges lesz egy csapatfőnök, és ha más lesz ezen a poszton, akkor is lehet ő a vezető – ezek még távlati gondolatok a részéről.

„Mindig gondolkodom azon, hogy a jövőben mi lesz a szerkezeti forma, és talán más lesz, talán nem lesz csapatfőnök vagy vezérigazgató. A Mercedes Benz Motorsport vezetőjeként 2500 emberért felelek a motorrészlegen, a karosszériarészlegen és a Mercedes más programjaiban is. Közben a csapat tulajdonosa is vagyok” – beszélt a maga helyzetéről.

ATP_F1_6577_20230506_MIAMI_Pedicelli_resize

„Amikor úgy érzem, hogy eljött az idő a vezetőségváltásra, akkor nem fogom bánni. Én nem vagyok olyan, mint egy futballedző, hogy a csúcson akarok kiszállni és örökséget hagyni, én nem így gondolkodom, nem megyek sehova.”

„Talán más lesz a vezetőség, aki a napi ügyeket intézi, de ez nem azt jelenti, hogy én nem veszek részt többet a csapat dolgaiban. A New England Patriotsnál Robert Kraft, vagy a Dallas Cowboysnál Jerry Jones is nagyon mélyen benne van abban, amit a csapat csinál, de van edzőjük, menedzserük, vezérigazgatójuk, olyan embereik, akik napi szinten viszik az üzletet. Én a következő húsz évben gondolkodom, és szeretnék még sok mindent nyerni, sok bajnokságért küzdeni.”

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: