DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Új Audi-vezér: Jövünk az F1-be 2026-ban

A szeptemberben beiktatott vezérigazgató, Gernot Döllner először adott interjút: ebben cáfolt minden közelmúltbeli híresztelést, miszerint az Audi részvételének terve változott volna.

Döllner az Audi élén Markus Duesmannt váltotta, aki 2020 és 2023 között vezette a Volkswagen Csoport alá tartozó márkát, és hozzá fűződött a döntés az Audi Formula-1-es beszállásáról 2026-ban motorszállítóként, valamint a Sauberbe betársulva gyári csapatként.

Az első hónapokban Gernot Döllner kerülte a sajtónyilvánosságot, időközben pedig elburjánzottak az olyan pletykák, miszerint az Audi motorprogramja több hónap csúszásban van, valamint hogy a gyártó fontolóra vette az F1-es projektből való kihátrálást is.

A Formula.hu-n saját audis forrásaink alapján már októberben írtunk arról, a pletykák valótlanok, és a gyártó szándékai nem változtak – kiderítettük azt is, valószínűleg a rivális csapatok gerjesztik a spekulációt, így megakadályozva a szakemberállomány elpártolását. Most a hosszasan hallgató Döllner is megszólalt, egyértelműsítve: az Audi terv szerint érkezni fog az F1-be.



„Az Audi és Volkswagen Csoport menedzsmentje és felügyelőbizottsága egyértelmű döntést hozott: az Audi 2026-ban belép a Formula-1-be. Ez a terv van érvényben” – jelentette ki a Handelsblatt üzleti lapnak adott interjúban a vezérigazgató.

A cikkben található egy másik érdekes rész is: Döllner arról beszélt, a korábbi döntési struktúrában túl nagy szerepet kaptak a bizottságok. A rendszert most egyszerűsítették, az igazgatóság közvetlenebb döntéshozó szerephez jut – ennek minden bizonnyal a Formula-1-re is hatással lesz.

„Nagyon összetett, bizottságokból álló rendszert alkalmaztunk. Ez az oka, hogy megszüntettünk egy bizottságokból álló egész szintet az igazgatótanács alatt. Röviden: gyorsabbak lettünk és a legfontosabb döntéseket újra a teljes izgatóság hozza meg” – mondta Gernot Döllner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: