Hat éve, nyaralás közben tűnt el egy 11 éves brit fiú, most megtalálták Franciaországban

Vágólapra másolva!
Megtaláltak egy hat éve eltűnt brit kisfiút Franciaországban. Alex Batty mindössze 11 éves volt, amikor 2017 októberében eltűnt.
Vágólapra másolva!

Alex Batty 2017-ben tűnt el, amikor Spanyolországban nyaralt az édesanyjával és a nagyapjával. Abban az időben mindkét felnőttnek megtiltották, hogy a kisfiúval legyenek a családi nehézségeik miatt. Amikor két hét után nem tértek vissza Marbellából, a rendőrség vizsgálatot indított - írta a Bors.

Alex jelenleg egy toulouse-i ifjúsági központban van, később a rendőrség és a konzulátus munkatársaival együtt visszatérhet az Egyesült Királyságba.

A fiút egy futárcég alkalmazottja vitte be a rendőrségre, aki szerdán kora reggel vette észre őt a Pireneusok lábánál lévő úton.

- mondta Fabien Accidini kézbesítő.

A tinédzser terve az volt, hogy keres egy nagyvárost, ahol van nagykövetség, és segítséget kér. A sofőr segített neki, hogy kapcsolatba lépjenek a nagymamájával az Egyesült Királyságban.

Ezt írta:

A BBC úgy tudja, hogy Alex nagymamája, Susan Caruana, aki egyben a törvényes gyámja is, túlságosan gyenge ahhoz, hogy Toulouse-ba utazzon.

A toulouse-i ügyészség hivatalosan is átadta az ügyet a brit rendőrségnek.

Egy brit rendőrökből és konzuli személyzetből álló csapat pénteken visszahozza Alexet az Egyesült Királyságba.

Alex eddig a Pireneusok távoli völgyeiben tartózkodott, de a gyerek nem árulta el, hol van az édesanyja, és azt sem, hogy pontosan hol élt.

A nagymama szerint Alex édesanyja, Melanie Batty és nagyapja, David Batty elvitték őt egy spirituális közösséghez Marokkóba - írta a Sky.

Alternatív életmódot kerestek és nem akarták, hogy Alex iskolába járjon

Melanie és David Batty 2017. szeptember 30-án utazott el Manchesterből Alexszel egy előre megbeszélt egyhetes nyaralásra a spanyolországi Marbellába.

Utoljára október 8-án látták a malagai kikötőben.