Több utas is megsérült két figyelmetlen mozdonyvezető miatt Balatonfürednél

Vágólapra másolva!
Egy időre lemondhat a szakmájáról az a két mozdonyvezető, akik szabályszegése miatt tavaly nyáron több ember is megsérült a balatonfüredi vonalon, egyikük súlyos egészségkárosodást is szenvedett a baleset során. A veszprémi ügyészség pénzbüntetést és vezetéstől eltiltást javasolt velük szemben.
Vágólapra másolva!

Az egyik mozdonyvezető 2022. július 11-én kora délután egy villanymozdonnyal

tilos jelzés ellenére tolatni kezdett a balatonfüredi vonalon, ahova épp akkor érkezett meg egy Budapest felől Balatonfüredre közlekedő vonat,

melynek vezetője az óránkénti 40-es sebességhatárt semmibe véve 77-tel száguldott.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Mindkét mozdonyvezető észlelte az azonos vágányon felé közlekedő másik mozdonyt, és próbálták elkerüli a balesetet.

A tolató mozdony 27 éves vezetője abbahagyta a tolatást és az ellenkező irányba indult, míg a másik vonat 37 éves vezetője is hangjelzést adott és vészfékezett, ám ennek ellenére utolérte

a menekülő mozdonyt és összeütköztek.

Az ütközés során a gyorshajtó vonat két utasa töréses, egy utasa könnyebb sérülést szenvedett. Az egyik áldozat a sérülései miatt súlyos egészségkárosodást szenvedett.

Az ügyészség mindkét vezetővel szemben pénzbüntetés és vasúti járművezetéstől történő eltiltás kiszabását javasolta a veszprémi bíróság felé.

Hasonló baleset történt néhány évvel ezelőtt Cegléden, melyben négy utas is megsérült, egy vasúti dolgozó pedig a kezét törte. Kapuváron pedig szintén egy tolató mozdony gázolt halálra két idős asszonyt.