Idős embereket fosztott ki egy budapesti nő, miután segítséget színlelve hazáig követte őket

csak a cikkhez: Időseket fosztott ki a "segítő szándékú" nő

Magyarország Ügyészsége
Vágólapra másolva!
A nő több nyugdíjassal is megismerkedett vásárlás közben, és beszélgetni kezdett velük, amivel elnyerte a bizalmukat. Ezután különböző ürügyekkel bejutott a lakásukba, ahol elterelte a figyelmüket, és kifosztotta őket. Közel 2,5 millió forint értékben lopott pénzt és ékszereket. Többször vele tartott egy férfi is, akit továbbra is keresnek.
Vágólapra másolva!

Ahogyan korábban megírtuk, a 38 éves nő nő február és április között között, részben egyedül, részben egy társával együtt 7 idős, beteg embert fosztott ki többnyire a XI. kerületben.

Az áldozatok 80 év felettek, a legidősebb 103 éves volt.

A kiszemelt áldozatokat a nő általában

az utcán vagy bevásárlóközpontban szólította le, beszélgetni kezdett velük, miközben elnyerte a bizalmukat, és kiderítette, hol laknak.

Többször egyenesen hazáig kísérte, illetve követte őket. Ezután három esetben

társával együtt kereste fel őket, melynek során a férfi szerelőnek adta ki magát, vagy rovarirtás ürügyén jutott be a lakásokba; és amíg elterelte az áldozatok figyelmét, a nő a nyitott bejárati ajtón keresztül besurrant a lakásokba,

ahonnan főleg pénzt és ékszereket vitt magával.

Amikor hazáig kísérte őket, a nő általában azzal az ürüggyel jutott be hozzájuk, hogy a szomszédba jött takarítani, de rossz kulcsot hozott, és megkérte őket, hogy a szomszédok hazaérkezéséig hadd várakozzon náluk.

Ezután kávét kért, illetve közölte, hogy ki kell mennie a mosdóba, majd kihasználva a házigazda figyelmetlenségét, illetve távollétét, ellopott mindent, amit értékesnek talált.

Ezzel összesen több mint 2.400.000 Ft kárt okozott.

Hasonló eset történt egy évvel ezelőtt, amikor három nő több budapesti nyugdíjas lakására is bejutott, majd milliókat loptak tőlük.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű nő ellen 7 rendbeli, idősek ellen, részben bűnszövetségben elkövetett

kifosztás miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabását javasolta vele szemben. Társát jelenleg is keresik.

A nőről felvétel készült, miközben az egyik kiszemelt áldozatot követni kezdi, egy másiknak pedig segítséget színlel az üzletben. A videó az Ügyészség hivatalos Youtube-csatornáján is megtekinthető: